Världen
23 februari 2018 11:57

Ridlärare får fängelse för sexuella trakasserier

En ridlärare har dömts till 30 dagars fängelse och 40 timmars samhällstjänst för sexuella trakasserier. De utsatta var två tjejer på ridskolan som han driver.

Ridlärare får fängelse för sexuella trakasserier
En sexskandal har uppdagats bland tyska hoppryttare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Enligt domen ska den manlige ridläraren, som är i övre medelåldern, ha utsatt två tjejer i Danmark för sexuella trakasserier på olika sätt. Han ska bland annat ha skickat ett stort antal sms med sexuellt innehåll och tagit de båda tjejerna på rumporna och brösten. Det här berättar danska TV Syd.

Den ena tjejen ska ha trakasserats sexuellt av ridläraren i två år. Hon tillbringade mycket tid på ridskolan och var 17 år när trakasserierna började. Ridläraren ska bland annat ha bett henne skicka könshår till honom och frågat när det var hans tur att bli riden. Totalt upptog utskrifterna av de här sms:en över 40 sidor.

Nu berättar danska TV Syd att Horsens tingsrätt i Danmark har dömt ridläraren till 30 dagars fängelse och 40 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd på 5 000 respektive 3 000 kronor till tjejerna. Han nekar till att ha gjort något brottslig men ska ha i samband med utredningen ha sagt ”det var kanske inte så smart”.

Ridläraren driver en ridskola i Danmark och har sin verksamhet kvar, för tillfället undervisar han dock inte.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-