Världen
29 augusti 2016 12:33

Ridning bland det farligaste i allmänhetens ögon

En ny undersökning visar att allmänheten rankar ridning som den tredje farligaste sporten. Bara boxning och rugby tros vara farligare.

Ridning bland det farligaste i allmänhetens ögon
Visst händer olyckor, men inte lika ofta som allmänheten tycks tro.

Just den här undersökningens resultat visar att de sporter som anses farligast bland allmänheten i många fall inte alls hade större skaderisk än sporter som ansågs vara mindre farliga.

Det är det brittiska företaget Beneden som ligger bakom undersökningen som visar att invånarna i ridsport-täta Storbritannien rankar ridning som den tredje farligaste sporten när det gäller risken att skada sig. Bara boxning och rugby tros vara farligare att ägna sig åt.

I den tillhörande undersökningen frågade företaget britter som har ägnat sig åt flera olika sporter i vilken de har råkat ut för skador. Det resultatet visar att fotboll är farligast, följt av löpning och rugby. Ridsporten kommer först nia på just den här listan över idrotterna där det enligt undersökningen är störst risk för skador.

Ridsporten har däremot i andra undersökningar legat betydligt sämre till när det gäller skaderisken. Horse & Hound konstaterar att det inte klargörs vilken nivå av ridning de tillfrågade har ägnat sig åt och hänvisar till tidigare studier som har visat att vissa grenar inom ridsporten är mer skadedrabbade än andra. En studie från 1999 visade att fälttävlansryttares risknivå var 70 gånger högre än andra ryttares.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden