Sverige
9 juli 2013 14:55

Ridsport är ingen idrott

Det sägs att vi har de politiker vi förtjänar. Mikael Rahm, ordförande för Sverigedemokraterna i Ŗsthammar, är en sådan.

På partiets hemsida skriver Rahm att ”någon dam från miljöpartiet blandat sig i en debatt om att satsa 22 miljoner kommunkronor på att bygga upp Gimo ishall efter vinterns takras och då kopplar på med något fjantigt genusperspektiv. Vad man vill uppnå är inte riktigt klart, men det mesta tyder på att man vill ha en mer jämt könsfördelad spridning av kommunens pengar än vad som sker idag”.

Rahm fortsätter ”om vi nu funderar lite på vad det handlar om, att stödja idrotter, kan väl inte ens Kerstin Dreborg (MP), tillstå att ridsport är en idrott. Sport kan jag tillstå, men inte idrott. Idrott eller lagsport där det krävs fysiska insatser kan jag acceptera som idrott. Fotboll, innebandy m.fl. där vi pratar om fysiskt idrottsutövning inkluderas, men definitivt inte ridning. Visst är det så att fler tjejer och kvinnor håller på med ridning än killar, men det är ingen idrott, lagsport eller kräver fysiska prestationer.  Vad sägs om rally, schack, boule, dataspel eller bridge? Är det idrotter eller sporter? Visst, man behöver skicklighet i vad det än vara må, men ridsport är definitivt diskvalificerad som idrott. Att ovanpå detta blanda in genusperspektivet var knappast mer än väntat av mp. Snart kommer antagligen krav på stöd till idrotter som ”berikare” i denna kommun vill bidra med, och är det dessutom kvinnliga utövare kommer väl mp, att motionera om extra anslag från kommunen. Eller kanske vill man könskvotera hockeyspelarna som ska spela i Gimo ishall efter den reparerats?”

Så sant som det är sagt; vi har nog de politiker vi förtjänar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-