Sport
17 januari 2022 06:16

Ridsporten kan ta storslam vid kvällens gala

UtmärkelserI kväll, måndag, är det dags för Idrottsgalan. Och det kan bli riktig storslam för ridsporten då det svenska guldlaget i hoppning är nominerat till flera priser. Här finns länkar och annat du behöver för att hänga med under kvällen. Dessutom hittar du till massa härlig läsning om prestationerna och de nominerade här.

Ridsporten kan ta storslam vid kvällens gala
Det guldskimrande laget Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst

Guldlaget i hoppning från OS i Tokyo med Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann har redan prisats med Bragdguldet, vilket de får ta emot under Idrottsgalan.

Men ridsporten kan få fler utmärkelser under måndagskvällen.

Det svenska hopplandslaget är en av åtta finalister som tagit sig vidare till andra omgången och har chans att vinna Radiosportens Jerringpris för 2021. Detta är ett pris där allmänheten röstar fram vinnaren och som Peder Fredricson redan har vunnit två gånger. 

Hopplandslaget är dessutom nominerat i kategorin Årets prestation. Där tävlar de mot golfaren Anna Nordqvist, simmaren Sarah Sjöström och skridskoåkaren Nils van der Poel.

Hopplandslaget har chans på ytterligare ett pris då det är nominerat till Årets lag. Där är det seglarna Fredrik Bergström och Anton Dahlberg, längdskidåkarna Maja Dahlqvist och Jonna Sundling samt damlandslaget i fotboll som står för konkurrensen om priset.

Dessutom är världsettan Peder Fredricson nominerad i kategori Årets manlige idrottare, liksom stavhopparen Armand Duplantis, diskuskastaren Daniel Ståhl och Nils van der Poel.

Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona kan få utmärkelsen Årets ledare då han är en av fyra nominerade i den kategorin.

Idrottsgalan äger rum i Annexet vid Avicii Arena i Stockholm och direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio.

Galan och sändningarna börjar klockan 20.00 och vi rapporterar naturligtvis live här på sajten.

SVT Play

Kandidater och röstning, Jerringpriset

Alla nominerade

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden