Sverige
16 november 16:29
Ridsportplus

Sexualbrottsdömd ryttare struken från SIHS-start

SexualbrottEn ryttare som skulle ha deltagit i världscupen för islandshästar på Friends nästa vecka får inte komma längre. Orsak: mannen är dömd för sexualbrott.

Sexualbrottsdömd ryttare struken från SIHS-start
Islandshästarna har varit med flera gånger på Friends, både i show- och tävlingssammanhang. Foto: Friends Arena

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den utländska ryttaren förlorade nyligen sin landslagsplats efter att en sexualbrottsdom från 1993 kommit till landslagsledningens kännedom. Domen rör en händelse mellan ryttaren och en då 13-årig flicka. Mannen är även dömd för våld i en nära relation 2016, men det är i huvudsak sexbrottsdomen som gjort att landslagsledningen valt att sparka honom från landslaget. Det rapporterar flera internationella medier.

– Sexuella brott, särskilt när det gäller barn, kan inte och kommer inte att tolereras i vårt landslag, säger ordföranden i ryttarens ridsportförbund i ett uttalande.

Ryttaren var inbjuden att tävla i världscupfinalen för islandshästar i samband med Sweden International Horse Show i slutet på november, men ersätts nu av en annan ryttare.
– Han kommer inte att vara med. När detta kom fram har vi enats om att han inte ska komma, säger Christin Ericsson, event director för Sweden International Horse Show.

Ryttaren har själv uttalat sig om bägge domarna och säger att han ”beklagar handlingarna” och ”ber offren om ursäkt”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden