Sverige
9 april 2019 06:01

Skånsta Ryttare fortfarande stängt efter EHV-smitta

SjukdomStängningen av den EHV-drabbade anläggningen Skånsta Ryttare utanför Stockholm förlängs. Detta då anläggningen fortfarande inte är helt fri från smittan.

Skånsta Ryttare fortfarande stängt efter EHV-smitta
Stallet hälls isolerat tills vidare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Kichigin

Skånsta Ryttare berättar på sin webbplats att nya prover visar att en ridskolehäst på anläggningen fortfarande bär på viruset EHV-1.

Därför skjuts den planerade öppningen av anläggningen upp en tid.

”Vi vill förtydliga att vi inte har några nya insjuknade hästar och den individ som visat positivt på provet är pigg och visar inga tecken på sjukdomen. Faktum kvarstår dock att vi ännu inte är helt fria från smitta och detta innebär att vi tyvärr inte kan öppna anläggningen som planerat. Vi är i daglig kontakt med veterinärer och beslutet att hålla fortsatt stängt har fattats gemensamt,” berättar Skånsta Ryttare på sin webbplats.

Skånsta Ryttare har varit hårt drabbat av smittan som ger hästarna neurologiska symptom och kan vara dödlig. Flera hästar har dött på anläggningen under vintern.

Planen var att öppna stallet den gångna helgen, men denna plan fick alltså ändras.

Ridsports samlande rapportering om EHV-smittan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden