Ponny
14 november 2021 19:33

SM-guld till Föreningen Runsten Equestrians

MästerskapDet blev Föreningen Runsten Equestrians som hoppade hem guldet på lag-SM för ponnyer när mästerskapet avgjordes på Strömsholm under söndagen.

SM-guld till Föreningen Runsten Equestrians
Guldgänget samlat! Foto: Roland Thunholm

Det var tio lag som gjorde upp i SM-finalen som reds på söndagen i Strömsholm. Klassen avgjordes över två omgångar där de sex främsta lagen tog sig vidare till andra rundan.

Efter att de tre bästa resultaten i varje lag slagits ihop slutade tre lag  på fyra fel vardera: Föreningen Runsten Equestrians, Vindelns Ridklubb och Strömsholms Ridsportförening. Det innebar att det blev omhoppning om medaljerna.

Omhoppningen bjöd på många snabba och felfria rundor, men Föreningen Runsten Equestrians var snabbast med totaltiden 110,91 sekunder och fyra fel.

Signe Friberg-amaron2 211114 Rt
Signe Friberg lämnar Strömsholm med ett guld från lag-SM.
Victoria Jensen-d´angelo Der Lenn 1 211114 Rt
Runstens Victoria Jensen på väg mot SM-guld.
Leia Hansell-orchid´s Flori 2 211114 Rt
Leia Hansell i Runstens guldlag.
Nova Kolberg- Coppenagh Calypso Czar 1 211114 Rt
Nova Kolberg och Coppenagh Calypso Czar ordnade felfria rundor åt Runsten.
Ponnyallsvenskans Lag 1 211114 Rt
SM-medaljörer är vi allihopa! Segrande Runsten med tvåan Vindelns Ridklubb till vänster och bronsgänget, Strömsholms Ridsportförening, till höger.

I mästarlaget ingick Signe Friberg/Amarone, Nova Kolberg/Coppenagh Calypso Czar, Victoria Jensen/D’Angelo Der Lenn och Leia Hansell/Orchid’s Floris. Lagledare var Ann Liwing.

Silvermedaljerna gick till Vindelns Ridklubb som också slutade på fyra fel men med tiden 117,64 sekunder. I silverlaget ingick Jill Spencer/Mustang, Love Laine/FBI Kassarist, Emmy Lundberg/Ballenygraney och Alice Forsgren/Munsboro Skilachi.

Hemmalaget Strömsholms Ridsportförening tog hand om SM-bronset på totalt fyra fel och tiden 124,08 sekunder. Bronslaget bestod av Agnes Engström/Fair Choice Tokay, Nelly Lindgren/Kiara Li Z, Anna Svane/Lip’s Limited Edition och Alicia Svensson/Carnalecka Quickstep.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden