Sverige
29 september 2018 12:23

SM-häst rymde från stallet – fastnade i kärr

På rymmenLag-SM i fälttävlan pågår som bäst utanför Falkenberg och natten kantades av drama då en av tävlingshästarna rymde. Historien slutade lyckligt efter att räddningstjänsten fått rycka ut.

SM-häst rymde från stallet – fastnade i kärr
Räddningstjänsten ryckte ut för att hjälpa till. Foto: iStock

Under natten mot lördagen rymde en av hästarna som är på besök hos Hermanstorps Kör- och Ridklubb för lag-SM i fälttävlan, vilket Sveriges Radio P4 först rapporterade om.

Tävlingsledare Karin Nylander berättar att hästen, som inte är hemmastadd i trakten, rymde mellan två vaktpass som sker med halvtimmesintervaller.
– Det hände mellan 03.30 och 04.00. Vi började genast att söka, vilket förstås var svårt i mörkret, säger Karin Nylander till Ridsport.
– Vid 08.30 hittades hästen av en person som var ute och sprang, och som genast ringde. Hästen hade fastnat i ett kärr och räddningstjänsten tillkallades.

”Den var bara huvudet över ytan”, säger Lars Lorick, styrkeledare i Vessigebro till P4 och berättar att insatsen tog ungefär två timmar. Räddningsoperationen slutade på bästa tänkbara sätt. Hästen kunde ledas till närmsta stall och visar inga tecken på att ha tagit skada.
– Den har återhämtat sig, har normal temperatur och har fått dropp. Hästen verkar inte påverkad och alla inblandade mår väl, säger Karin Nylander.

Ridsport återkommer med rapporter om lag-SM under helgen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden