Sverige
2 januari 2019 08:38

Stefan Johanson är död

ProfilVälkände profilen Stefan Johanson har avlidit. Han var bland annat vd för Hästnäringens Nationella Stiftelse och hade många andra hästsportrelaterade uppdrag under sitt liv.

Stefan Johanson är död
Stefan Johanson var hästnäringen trogen under sitt yrkesliv och har bland annat haft betydelse för riksanläggningarnas utveckling. Den här bilden togs 2008. ArkivFoto: Roland Thunholm

Stefan Johanson har varit hästsporten och travsporten trogen hela sitt liv med många ledande poster och började sin karriär som vd för Åbytravet. På senare år var han styrelseordförande för Wången, ordförande i Stiftelsen Hästforskning, samt vice ordförande för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm. Han var också vd för Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS.

Nu berättar tidningen Travronden att Stefan Johanson har avlidit.

En av de personer som stått Stefan Johanson närmast är förre ATG-ordföranden Mats Denninger. Han sörjer bortgången av en kollega och vän.
– Jag har varit i kontakt med den nära familjekretsen under tisdagskvällen, och vad jag kan säga är att jag är förfärad, att Stefan gått bort vid så ung ålder är ofattbart, säger Mats Denninger till Travronden.

Oväntad bortgång

Stefan Johanson dog i sviterna av en operation som gjordes förra veckan. Han lämnade sjukhuset i lördags och då ska allt ha varit bra.
– Stefan var vid gott mod trots en lång operation. Tyvärr blev han dålig senare under söndagen, så dålig att han åkte in till lasarettet. Under måndagseftermiddagen avled han. Det var en oväntad och hastig bortgång, säger Mats Denninger.

Stefan Johanson var respekterad långt utanför hästkretsar och hade ett stort kontaktnät, bland annat inom näringslivet och politiken.

Byggt förtroende

– Han har byggt förtroende i hela hästsverige, han har medverkat till en stabilitet och varit viktig för utvecklingen av våra riksanläggningar. Han var respekterad långt utanför hästsporten för sin saklighet. Han var en lättsam, öppen person som medverkade till att lösa problem, han skapade aldrig några, säger Mats Denninger till Travronden.

Stefan Johanson blev 62 år gammal.

Läs om saknaden efter honom i Häst-Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden