Avelsnyheter
22 februari 2012 15:27

Stuterier i samverkan om hingstar

Flera stuterier har inlett ett samarbete gällande hingstarna Dalwhinnie 1180 och Fantast v/d ZwartePannenhof 1230. Hingstarna ska fortsätta ridas av Mattias Jansson respektive Douglas Lindelöw och samtidigt ingå i hingstprogrammen hos Björkhaga stuteri och Eklunda stuteri.

8-årige Dalwhinnie 1180 ska stå kvar  på Hviderup hos Mattias Jansson under säsongen för att på bästa sätt kombinera avel och tävlingsverksamhet. Mattias Jansson ska fortsätta utbildningen av dressyrhingsten mot Grand Prix. Detta skriver Björkhaga stuteri i ett pressmeddelande. 

7-årige Fantast v/d Zwartepannenhof ska på samma sätt stå kvar hos Douglas Lindelöw på Fulltofta för att kunna tävlas och vidare utbildas. 2011 stod hopphingsten på Eklunda. 

Det nya avtalet gör att de båda hingstarna kommer att ingå i hingstprogrammen hos både Björkhaga stuteri och Eklunda stuteri. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-