Sverige
12 augusti 2017 08:59

Succé för Ridsports läsarresa till Holland

Superlativerna haglade under Ridsports läsarresa till Holland och unghäst-VM förra helgen. Många av de nöjda medresenärerna var nog lite extra ”starstruck” efter mötet med självaste världsmästar-Valegros pappa Negro.

Succé för Ridsports läsarresa till Holland
22-årige avelsnestorn Negro, här med Susanne Oberlies och Ulrika Sälle, visade sig vara ett under av vänlighet. Han lät sig villigt fotas under Ridsports läsarresa till Holland.

Fjolårets succé för läsarresan med samma destination bäddade för en resa i år igen, i samarbete med rese-arrangören EquiTours. Målet var unghäst-VM i dressyr i holländska Ermelo. Resan avrundades med en kväll i Amsterdam och ett studiebesök hos den framgångsrika familjen van Olst som bedriver hingststation, uppfödning och tävlingsstall.

Vänliga och nyfikna 2-årshingstar ville mysa och Anette Bengtsson tackade inte nej.

Supertrevligt!  Fantastiskt roligt! Jättebra organiserat! Otroliga hästar! Inspirerande! Härligt med så många likasinnade! Vi kommer tillbaka! Var många av superlativerna som Ridsports redaktionschef Lena Sellman fick sig till livs under resans gång.

Lena Nyström var ciceron
Ciceron var som vanligt Lena Nyström, känd uppfödare, som varit på VM-et från start och kunde berätta hur de svenska ekipagen presterat och vilka andra hästar deltagarna skulle hålla ögonen på i startlistan. Lena gav dagligen sin syn på hästarna som gruppen sett och även på van Olsts mest kända avelshingstar, och svarade på alla frågor som resenärerna hade.

Lena Nyström, framgångsrik uppfödare och veterinär, delade frikostigt med sig av sitt stora kunnande och glada humör.

 Efter två dagar av finaler för världens bästa 5-, 6- och 7-åriga hästar, där Ridsportgänget förstås hördes väldigt bra på läktarna när de svenska ekipagen visade upp sig, var det dags för en kväll i Amsterdam där de antingen kunde gå ut och äta på egen hand eller följa med den mycket uppskattade och väl pålästa reseledare Annelie Ståhlfors för en bit mat, följt av en Candle Light Tour med kanalbåt. Ett omtyckt inslag på resan.

Svenska Anna Blomgren Rogers hyr in sig hos van Olst och resenärerna passade på att hälsa på henne.

En av resenärerna var Dejas uppfödare Marie Haward. Hon fick ett presentkort hos EquiTours som pris för utmärkelsen Årets Upp-födare och valde att lägga pengarna på Ridsports läsarresa.
– Jag reser egentligen alltid själv, men det här blev ju jättetrevligt. Det är väldigt häftigt att träffa och lära känna så många likasinnade som delar samma passion för hästar som jag.

Marie uppskattade studiebesöket hos van Olst.
– Visst, vi var alla presumtiva kunder men de var verkligen ödmjuka och vänliga och måna om att vi skulle få se så mycket som möjligt. 
– Ja, jag tycker studiebesöket var bäst. Det är alltid spännande att se hur man gör hos andra. Dessutom gillade jag deras sätt att hantera sina unga hästar, inflikar Marianne Söderlund.

Uppfödaren Ylva Nilsson var också väldigt nöjd.
 – Att få se alla dessa fantastiska hästar var otroligt inspirerande. Nu åker jag hem och  läser på mer om Totilas och Negro.

Gertjan van Olst berättade ingående om verksamheten och lät gruppen titta på ett stort antal hingstar under ryttare.

Ryttaren Agneta Nilsson och  Christer Collin trivdes. 
– Det blev kanske lite väl många hästar för mig på tävlingen men studiebesöket var toppen, säger Christer.
– Jättebra organiserat! Många intressanta hingstar att titta på på VM-et och van Olsts visade en otrolig öppenhet och generositet, summerar Tina Danielsson.

Denna text publicerades första gången den 10 augusti, i Ridsports pappersutgåva nummer 15-2017.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden