Sportnytt
12 juli 2019 10:11

Svenska hästen bäst i världen

TopphästNu har det hänt. Nu har Toveks Mary Lou tagit klivet upp till förstaplatsen på rankinglistan över världens bästa hopphästar.

Svenska hästen bäst i världen
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou på väg mot världscupseger i Amsterdam. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst

Nyheten om Mary Lous topplacering kommer från WBFSH, World Breeding Federation for Sport Horses, och grundar sig på rankingpoäng för första halvåret 2019. Toveks Mary Lou har 1338 rankingpoäng och toppar listan före Dana Blue, som rids av Maikel van der Vleuten.

Förstaplatsen på rankinglistan är en följd av ett framgångsrikt halvår, bland annat med seger i världscupen i Amsterdam i januari, en GP-seger i Windsor och vinst med det svenska laget i nationshoppningen i Rom i maj, allt tillsammans med Henrik von Eckermann.

Toveks Mary Lou (WESTF sto f 2006 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg GT Elite Scandinavia AB) är med om att ta den westfaliska stamboken till andra plats på WBFSH:s lista, som toppas av KWPN, där vi hittar bland annat Dana Blue och Peder Fredricsons H&M Christian K.

“So proud of her and the whole team” skriver Von Eckermann Sport Stable på Facebook om Mary Lous förstaplats.

I slutet av maj klev Mary Lou högst upp på Hippomundos lista över inhoppade pengar, och i april blev hon Månadens häst hos FEI.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden