Hoppning
10 november 2023 19:13

Svenska pallplatser på världscupmeetinget

InternationelltPetronella Andersson och Peder Fredricson såg till att det blev svenskt högt upp i resultatlistorna när helgens världscupmeeting i italienska Verona hoppade igång.

Svenska pallplatser på världscupmeetinget
Petronella Andersson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson slog till med 9-åriga Vroom de la Pomme Z (ZANG val f 2014 e Vigo d’Arsouilles-Untouchable, uppf Geert Baertsoen, äg Sophie Stenbeck) i fredagskvällens femstjärniga 1,55-klass.

Det blev en tredjeplats i tuff konkurrens. Av de 44 startande var 13 felfria i grundomgången och tog sig vidare till omhoppningen. Där satte fem av dem ytterligare en nolla. Fransmannen Simon Delestre var snabbast av dubbelnollorna, detta tillsammans med Olga van de Kruishoeve.

Peder Fredricson var knappt två sekunder långsammare än segraren och hans tredjeplats gav ungefär 95 000 kronor i prispengar.

Resultat 1,55-klassen

I fredagens tidshoppning över 1,50-hinder fixade Petronella Andersson en svensk pallplats genom att bli trea tillsammans med Odina van Klapscheut.

Det var nästan 50 startande i klassen och 22 av dem var felfria. Den svenska ekipaget var ungefär 3,5 sekunder långsammare än segrande fransmannen Julien Epaillard/Hoover.

Tredjeplaceringen gav drygt 50 000 kronor i prispengar.

Resultat 1,50-klassen

Det femstjärniga meetinget i italienska Verona avslutas med världscuphoppningar på söndag eftermiddag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden