Hoppning
17 maj 2019 20:26

Svensklagen med i toppen efter felfritt av Malin och Evelina

SpanienGlobal Champions-helgen har kickat igång på allvar. I fredagens högsta klass blev det en svensk placering och stabila starter för de delvis svenska lagen.

Svensklagen med i toppen efter felfritt av Malin och Evelina
Evelina Tovek och Daila de la Pomme har visat storform i helgens GCT-meeting. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Efter bland annat Doha, Miami och Shanghai har Global Champions Tour nått Europa för första gången i år. Den femte omgången går i Madrid och under fredagskvällen stod tidshoppning på 1,50/1,55 på agendan. Evelina Tovek och Dalila de la Pomme var vassast av svenskarna med en åttondeplats. Malin Baryard Johnsson var inte så värst långt efter med H&M Indiana – 13:e plats och första utanför placering.

Henrik von Eckermann utgick med Que Bueno de Hus Z, medan Peder Fredricson inte hoppade alls – han och Zacramento värmde däremot upp med en lugn nolla på hinder i 1,45.

G29247
Malin Baryard Johnsson, här iförd lagkavajen på H&M Indiana i Miami, gör en superstabil första säsong i GCL. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Klassen var även den första av två omgångar i Global Champions League och Malins samt Evelinas felfria resultat matchades av deras respektive lagkamraters lika felfria rundor.  Emil Hallundbaek och Chalisco var felfri för Malins Berlin Eagles, medan Danielle Goldstein med Lizziemary gladde lagkompisen Evelina med en nolla för Scandinavian Vikings. Eagles ligger fyra inför morgondagen och Vikings ligger femma av 16 lag.

Tidigare under fredagen hoppades en 1,45 och tre svenskar placerade sig: Malin Baryard Johnsson med H&M Second Chance på femte plats, Peder Fredricson med ganska så nya partnern Cute S, som likt Hansson WL har ridits framgångsrikt av Robin Ingvarsson, på sjätte plats och Henrik von Eckermann med Forever på åttonde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-