Hoppning, Ponny
12 augusti 2021 13:01

Sverige fyra efter första hoppningen

Ponny-EMI strålande sol inleddes ponny-EM i hoppning med en tidshoppning i polska Strzegom. För svensk del blev det blandad utdelning - två ekipage satte felfria rundor medan en ryttare blev utesluten. Med sina totalt fem fel ligger laget nu fyra inför fortsättningen.

Sverige fyra efter första hoppningen
Tilda Sandstedt och Our Trendy Vivendi i Falsterbo tidigare i sommar. Foto: Anna Nyberg

Tilda Sandstedt/Our Trendi Vivendi och Thea Gånehed/MSH First Choice tog sig i mål utan fel på den utmanande banan och ligger på sjunde och åttonde plats individuellt inför fortsättningen. För Alicia Svensson/Carnalecka Quickstep blev det fem fel, medan Selma Staffare/Munsboro Meg rev två hinder och fick åtta fel.

För Liam Nilsson och hans Culintra Royal blev det två stopp på tvåkombinationen som stod som hinder nummer tre på banan, och ekipaget är därmed uteslutet.

Sverige slutade på fem fel efter första omgången, ett resultat som placerar dem på fjärde plats. I topp ligger Frankrike och Nederländerna på noll fel, före Norge på fyra fel. Individuellt toppar irländaren James Derwin, som var snabbast idag på Cul Ban Mistress.

Ponny-EM i hoppning fortsätter nu med lagfinal i morgon fredag, innan det individuella mästerskapet avgörs på söndag.

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden