Avelsnyheter
10 juni 2021 11:35

SWB har utsett årets uppfödare

PrisasEn mängd godkända hingstar och framgångar på tävling på alla nivåer - årets uppfödare i SWB har sysslat med avel i närmare 30 år. Nu prisas det småländska paret med ett stipendium på 30 000 kronor.

SWB har utsett årets uppfödare
Testryttaren Henrik Lannér på Zezar Hästak vid årets bruksprov. Foto: Roland Thunholm

Uppfödarparet Anders och Christina Kjellson fick sitt första Hästak-föl för 29 år sedan – sedan dess har raden av framgångsrika uppfödningar bara vuxit, och i år fick Hästak sin efterlängtade första bruksprovsvinnare i Zezar Hästak (SWB hingst -17, e Casanova Hästak u Utopia Hästak (SWB) e Cabachon-Cortus-Alme Z).

Utöver de godkända hingstarna som producerats på gården utanför småländska Tingsryd, har uppfödningarna även plockat rosetter på unghästtester, i Breeders Trophy och i internationell svår klass.

SWB har i år valt att utse Hästak till årets uppfödare 2020, och de prisas med ett stipendium på 30 000 kr som delas ut i samband med höstens SWB Equestrian Weeks på Flyinge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden