Sverige
6 mars 2019 15:03

Tömde ridklubbens konto – döms till fängelse

SvindlareHon plockade ut över två miljoner kronor från ridklubben och andra föreningar. Nu döms en kvinna till fängelse i ett år och sex månader.

Tömde ridklubbens konto – döms till fängelse
Kvinnas om länsade kontot hos Jokkmokks Ridklubb har fått sin dom. Foto: Istock

Det var i mars förra året som föreningslivet i Jokkmokk drabbades av förskingring. En kvinna med tillgång till flera föreningars konton plockade ut stora summor från föreningarna. Jokkmokks Ridklubb fick sina konton länsade – 270 000 kronor försvann.

– I dagsläget har vi inga pengar, samtidigt som två anställda ska ha lön och åtta hästar ska tas omhand med allt vad det innebär. Dessutom har vi haft ett år med en del skador och veterinärräkningar är på väg in, sade klubbens ordförande Camilla Vestrin till Ridsport när förskingringen upptäcktes.
Tack vare olika insamlingar räddades ekonomin.

Kvinnan anhölls kort efter upptäckten och åtalades sedan för att ha förskingrat över två miljoner kronor från Jokkmokks föreningsliv, och nu har domen kommit, rapporterar bland annat SVT Norrbotten. Hon döms av Gällivare tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för grov trolöshet mot huvudman, inte för grov förskingring som åklagaren hade yrkat på.

Hon döms även för att ha stulit drygt 1,3 miljoner kronor från ett lokalt företag.
Pengarna skickades vidare till en man i Umeå som lovade att mångdubbla dem om hon satte in dem på olika konton. I domen står det att kontona spårats så långt det går, bland annat till Hongkong, men att pengarna inte gått att få tillbaka, uppger SVT Norrbotten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden