Dressyr
4 maj 06:20

Top 10-dressyren på Friends säkrad

SamarbeteDet kan bli fler år där startfältet på Friends är starkare än i världscupen på Scandinavium. Samarbetet med Lövsta Stuteri gällande top 10-dressyren är säkrat i två år framöver.

Top 10-dressyren på Friends säkrad
Det blev tyskt i topp vid fjolårets Top 10-dressyr. Foto: Roland Thunholm

Top 10 Dressage har sedan 2017 genomförts under Sweden International Horse Show. Tävlingen lockar de absolut bästa dressyrekipagen i världen till Stockholm och Friends Arena. Förra året gick Lövsta Stuteri in som partner till tävlingen och nu förlängs samarbetet för att ta tävlingen in i framtiden.

− Vilken glädje att få bjuda den fantastiska svenska publiken på denna topptävling ytterligare två år! Vi får uppleva dressyrens största magi, inspireras av ryttarnas skicklighet och passion och ta med oss lärdomar hem. Vi vet att världens bästa ryttare numera sätter Top 10 högt, om inte allra högst, upp på önskelistan, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri i ett pressmeddalande.

Sedan starten har publiken fått se världsstjärnor som Isabell Werth, Cathrine Laudrup-Dufour och Jessica von Bredow-Werndl ta hem segern i den prestigefyllda finalen. Ryttarna uppskattar tävlingens format och att rida inför den svenska publiken, som hyllas för sin kunnighet, sportslighet och entusiasm.

−Jag är så glad över att Lövsta Stuteri gör den här stora satsningen. Förra året var verkligen en dundersuccé och med Lövsta som partner kan vi nu fortsätta jobba för att ta dressyren och Lövsta Top 10 till nya höjder. The sky is the limit, det här vill ni inte missa! Det säger Patrik Kittel, dressyransvarig på SIHS och initiativtagare till Top 10.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden