Dressyr
17 september 2020 21:10
Ridsportplus

Touchdown blir kvar hos Kittel – kontaktad av ny hästägare

SatsningHan trodde nästan att hon skämtade, gotländskan Anna Forslund, när hon tog kontakt med Patrik Kittel efter en clinic och berättade att hon ville köpa en häst åt honom - något som resulterade i att unghäststjärnan Touchdown nu blir kvar i stallet. "Tänk att det finns sådana som Anna, som stöttar oss ryttare på det sättet - helt otroligt", konstaterar Kittel.

Touchdown blir kvar hos Kittel – kontaktad av ny hästägare
Touchdown och Patrik Kittel när de nyligen blivit ett ekipage - nu blir det en långsiktig satsning mot högsta nivå. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I våras flyttade Touchdown (val -12, e Quaterback-Sack, uppf Verbena AB), tidigare godkänd hingst, till Tyskland efter att Patrik Kittel köpt in sig i hästen. Någon månad senare berättade Kittel att planen var att Touchdown skulle säljas, och nu har det alltså blivit affär – men valacken blir kvar hos Kittel.

Ny ägare är gotländskan Anna Forslund, som tog kontakt med Patrik Kittel efter att ha sett honom rida på en clinic.
– Jag tycker att Patrik rider så fantastiskt fint. Jag känner honom inte sedan tidigare, jag har bara sett honom rida, men jag tycker att han rider så mjukt och fint. Så jag frågade Patrik om jag kunde hjälpa till, berättar Anna Forslund.

Trodde det var ett skämt

Att som ryttare bli kontaktad av en okänd människa, som säger sig vilja köpa en häst till dig – det är inget som händer varje dag.
– Nej, verkligen inte. Först trodde jag att det var ett skämt. Men jag började leta och det tog lite tid – hon ville ju ha en superhäst. Men Anna var stencool och sa bara: ”Ring mig när du har hittat den”. Och till slut gjorde jag ju det, hon sa ja och köpte honom. Tänk att det finns sådana som Anna som stöttar oss ryttare, det är helt otroligt, konstaterar Patrik Kittel.

De har inte kunnat träffas ännu, Anna Forslund och hennes nya häst – coronan kom i vägen. Men hon har ingen brådska, Touchdown ska bli kvar hos Patrik och det finns stora planer för framtiden.
– Jag hoppas på att det här ska sluta i ett OS så småningom, hoppas kan man ju alltid göra. Även om chansen kanske inte är så stor, det kan hända så mycket på vägen, funderar Anna Forslund.

Investering för framtiden

Hästintresset har alltid funnits där, Anna Forslunds syster är ridlärare och de har kuskat runt på en hel del dressyrtävlingar. Men så mycket ridning har det inte blivit.
– Vi har jobbat så mycket så det har inte riktigt hunnits med. Men nu blev det istället en investering i något roligt.

Patrik Kittel är glad över att han nu har ännu ett fint framtidshopp i stallet, och han tror att Touchdown har vad som krävs för att nå hela vägen.
– Det tror jag absolut, han är en enormt fin talang, säger Patrik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden