Hoppning
18 december 2018 14:45

Tre fjärdedelar av VM-laget till stortävlingen på Olympia

JulhoppningStortävlingen Olympia Horse Show har dragit igång. För tre fjärdedelar av det svenska VM-laget väntar flera dagars hoppning med bland annat ett världscupkval.

Tre fjärdedelar av VM-laget till stortävlingen på Olympia
I London hoppar tre ur det här gänget: Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann. Arkivbild: Roland Thunholm

Olympia Horse Show i London startade under måndagskvällen med Grand Prix-dressyr och fortsätter i dag med världscupküren. Där är Minna Telde och Isac, som kom åtta i GP:n (läs mer om det i tidigare artikel här) enda svenska ekipage.

På hoppbanan blir det desto mer blågult och enligt entrylist har samtliga tre svenskar med sig sina respektive VM-hästar.

Peder Fredricson angör London tillsammans med EM-vinnaren H&M All In och VM-partnern H&M Christian K. Malin Baryard Johnsson hoppar VM-hästen H&M Indiana och 7-åriga Cornelia, som hon kom fyra med i Next Champion på Friends.

Henrik von Eckermann rider Lorielle 2 som vann två 1,40-klsser på Friends, 8-åriga Peter Pan och EM- och VM-hästen Toveks Mary Lou.

Flera stora klasser finns på Olympias program, inte minst lördagens världscupkval och söndagens 1,60-Grand Prix. Därtill rids ett par 1,55-klasser, några lägre klasser, samt puissance och six barhoppning.

Olympias site
Start- och resultatlistor

Gpmalinbaryardindianart3
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana ska hoppa i London den här veckan. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden