Dressyr
29 juli 2018 16:15

Trots sistaplatsen – Sverige vinner Nations Cup

TotalsegerResultatet i Hickstead blev ytterligare en sistaplats för det svenska laget, men resultatet spelar ingen roll. Tack vare sina tidigare insatser tar Sverige hem den totala Nations Cup-segern även i år.

Trots sistaplatsen – Sverige vinner Nations Cup
Sverige tog hem totalsegern vid årets Nations Cup i år igen. Här ses det svenska laget efter segern i Falsterbo. Foto: Pernilla Hägg

Sjunde och sista omgånen av dressyrens Nations Cup är avgjord. Tävlingen reds vid det trestjärniga meetinget i brittiska Hickstead och inleddes med Grand Prix under fredagen. Under lördagen red halva startfältet Grand Prix Special och den avslutande Grand Prix küren reds under söndagen.

Vädret var verkligen inte på arrangörens och de tävlandes sida. Protokoll flög iväg i blåsten, resultatskärmarna blinkade i regnet och ryttarna red med fladdrande frackar.

Natalie Oldfors var först ut av de svenska ryttarna. I regn och rusk red hon ett trevligt kürprogram med Mickey M. Trots det hemska vädret såg ritten lätt och harmonisk ut och den belönades med 69,450 procent, vilket räckte till en sjunde plats.

180630charlottehaidobertofjwb
Charlotte Haid Bondergaard och Roberto des Frettes blev bästa svenska ekipage i GP-küren. Foto: Fredrik Jonsving

Andra ryttaren för Sverige var Charlotte Haid Bondergaard med Roberto des Frettes, som inledningsvis såg ut att sakna lite energi men kom igen under programmets gång. Charlotte belönades med 70,457 procent och tog en femte plats i klassen.

Segrade i GP-küren gjorde Pierre Volla, Frankrike, på Badinda Altene med 76,325 procent. Frankrike tog även hem nationstävlingen i Hickstead före hemmanationen Storbritannien. Portugal kom på tredje plats och Sverige slutade på fjärde och sista plats.

De 55 poäng som Sverige ridit ihop vid tidigare tävlingar räckte ändå med god marginal till totalseger vid årets Nations Cup. Nederländerna slutar på andra plats och Danmark på tredje. Bo Jenå berättar på förbundets sida att han är jättestolt över resultatet, och att han redan visste att totalsegern var bärgad innan de åkte till Hickstead.
”Vi satsar på att skapa laganda och rida Nations Cup. Det är ett led för att utveckla våra ryttare ytterligare. Det är speciellt att rida i lag vilket skapar mer press”, säger Bo Jenå genom Ridsportförbundet.

Till varje lagtävling har Bo Jenå ställt ett nytt lag på banan, inget har sett likadant ut. I Hickstead var det fyra helt nya Nations Cup-ryttare som red för Sverige.

Resultat Grand Prix kür
Slutställning Hickstead

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden