Hoppning
16 juni 16:25

Tunga ryttarnamn klara för Stockholm

StockholmSvenskarna känner vi till sedan tidigare, men nu vet vi även vilka internationella ryttare som kommer att vara med och göra upp under helgens Global Champions Tour och Global Champions League i Stockholm. Dessutom har den internationella serien för U25-ryttare fyllts på med ytterligare en ung svensk.

Tunga ryttarnamn klara för Stockholm
En av finalisterna i Lövstas serie för 7-åringar är CC Stud´s Jetset med ryttaren Julie Carlberg Foto: Roland Thunholm

Att Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw, Evelina Tovek, Angelica Augustsson Zanotelli och Rolf-Göran Bengtsson ska rida på Stockholm Stadion i helgen är känt sedan tidigare.

Nu har även listan över de internationella ryttarna presenterats. Svenskarna får bland annat möta Australiens Edwina Tops-Alexander, britten och världssexan Scott Brash, Angelicas make Marlon Madolo Zanotelli som nyligen slog sig in på topp tio på världsrankningen och multiple tyske mästerskapsmedaljören Ludger Beerbaum. Även den nyblivne världsettan, Tysklands Daniel Deusser, Norges Geir Gulliksen och den välridande britten Ben Maher kommer att vara på plats.

På fredag går även startskottet för både Lövsta Future Challenge International Jumping U25 och finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för de unga hästarna. Det var EHV-1 som tidigare i vår satte stopp för de 7-åriga hästarna, som nu får en ny finalchans i Stockholm.

Suget efter att få starta i den internationella serien har varit stort och nu står det klart att svensken Viggo Björklund också fått en startplats tillsammans med ytterligare en irländsk och en dansk ryttare. Totalt har 20 stycken U25-ryttare bjudits in. De ryttare som landslagsledningen tagit ut sedan tidigare är Antonia Pettersson Häggström, Andrea Persson, Stella Röhlcke, Alice Tapper och Hedda Wallin.

Bland de internationella namnen finns flera kända ryttare såsom Harry Allen från Irland och Andres Vereecke från Belgien, som båda ligger högt upp på världsrankingen för U25-ryttare.

Lista över de internationella ryttarna som rider i GCT/GCL.

Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden