Fälttävlan
31 augusti 2019 15:35

Tyskarna dominerade i terrängen

EM i fälttävlanEfter terrängen avslutats i Luhmühlen ligger hemmanationen Tyskland kvar i en bekväm ledning både i lagtävlingen och individuellt, före Storbritannien och Frankrike. Sverige, som var åtta efter dressyren, klättrade till en femteplats efter fyra lagrundor utan hinderfel.

Tyskarna dominerade i terrängen
Michael Jung ligger i fortsatt ledning med fisherChipmunk FRH. Foto: Annelie Frank

20 ekipage, av de 72 till start, klarade terrängbanan helt utan fel – bland dem fanns Louise Romeike/Waikiki och Ludwig Svennerstål/El Kazir SP. Läs mer om terrängen i Ridsports liverapportering.
Individuellt ligger fälttävlanskungen, tyske Michael Jung kvar i ledning med fisherChipmunk FRH på endast 20,9 straff, före landsmanninan Ingrid Klimke och SAP Hale Bob och Frankrikes Thibaut Vallette/Qing du Briot ENE HN. 

Ludwig Svennerstål är bästa svensk på elfte plats, före Louise Romeike på plats 14. Malin Josefsson är 28:a, och Niklas Lindbäck ligger på plats 34. Ebba Adnervik är strax bakom som 35:a och Philippa Magnusson är på plats 50.

I lagtävlingen leder Tyskland stort, före Storbritannien och Frankrike. Sverige har klättrat upp till femteplatsen, bakom Italien som också jagar ett OS-kval.

– De har ridit otroligt bra, hållit sina planer och jobbat tillsammans som ett lag. Jag är väldigt nöjd, sammanfattar kapten Fredrik Bergendorff de svenska insatserna till SVT efter terrängens slut.

Resultat lagtävlingen
Resultat individuellt

Arrangörens hemsida
Leaderboard
Start- och resultatlistor
FEI:s sändningar från fälttävlans-EM
SVT:s sändningar från fälttävlans-EM
Läs mer om den svenska EM-truppen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden