Fälttävlan
29 augusti 2021 15:47

Tyskland regerade på YREM i Segersjö

MästerskapTyskland gjorde det igen - det blev dubbla guld för nationen även i unga ryttarnas EM i Segersjö på söndagen. Alice Andersen var enda svenska ryttaren som genomförde mästerskapet.

Tyskland regerade på YREM i Segersjö
Det tyska YR-laget sken ikapp med guldet. Foto: Roland Thunholm

Det blev fortsatt tysk triumf på Segersjö när EM för unga ryttare avgjordes med banhoppning på söndagen, detta efter att ha bärgat dubbla guld i JEM tidigare under dagen.

Landet tog hand om lagguldet och i mästarlaget ingick Anna Lena Schaaf/Fairytale 39, Alina Dibowski/Barbados 26, Greta Busacker/Scrabble OLD och Libussa Lübbeke/Darcy F.

Irland tog silver och Italien brons.

Greta Busacker 3 210829 Rt
Greta Busacker följde i mammas fotspår. Foto: Roland Thunholm
Italian Team 1 210829 Rt
Glädjen var stor i det italienska laget. Foto: Roland Thunholm
Alice Andersen-lavendel 2 210829 Rt
Alice Andersen och Lavendel landade på plats 17. Foto: Roland Thunholm

Greta Busacker och Scrabble OLD (OLD val f 2011 e Straviaty-Colander, uppf Hubertus Stolle, äg Ingrid Klimke) försvarade familjetraditionen genom att ta hand om guldet, liksom hennes mamma Ingrid Klimke gjorde i Luhmühlen 2019. Anna Lena Schaaf och Fairytale 39 tappade sin ledning när två hinder revs och tog hand om YREM-silvermedaljen och Frankrikes Julie Simonet/Sursumcord’Or tog brons.

Alice Andersen och Lavendel var enda svenska ekipage som var kvar i tävlingen efter lördagens utmanande trestjärniga terräng. Ekipaget hade inte sin bästa dag på jobbet och rev fyra hinder i banhoppningen. Det blev en 17:e plats till slut.

Sverige hade inget lag med i mästerskapet.
– Det är lite olika anledningar till det, men framförallt handlar det om att det har varit så få tävlingar och därmed kort om tid att etablera sig i trestjärnig klass, säger de svenska ungdomarnas ledare Viktoria Carlerbäck.

Resultat

Resultat, nationstävling, unga ryttare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden