Körning
25 november 2021 20:21

Tyskt i topp i fyrspann på Friends

SIHS 2021Den mycket uppskattade fyrspannstävlingen började med en uppvärmningsklass i dag i SIHS. Resultatet bäddar för fortsatt spännande körtävlingar.

Tyskt i topp i fyrspann på Friends
Michael Brauchle var klart snabbast under fredagens tävling i fyrspann. Foto: Roland Thunholm

Som alltid var det en fartfylld fyrspannstävling under Sweden International Horse Show. Under fredagens uppvärmningsklass fick publiken en hel del spänning.

I första rundan drog Boyd Exell från Australien på sig fyra straffpoäng och tiden var 151,34.

Glenn Geerts från Belgien fick även han fyra straffpoäng, men den något längre tiden 154, 83.

Ungraren József Dobrovitz slutade på tolv straffpoäng.

Mareike Harm från Tyskland drog på sig fyra fel och tiden 151,10 – något som räckte till segern innan landsmannen  Michael Brauchle gick ut som sista startande. Han var dock helt överlägsen med noll fel och den mycket snabba tiden 140,80.

I andra rundan fick Boyd Exell åtta straff. Mareike Harm fick noll, medan Michael Brauchle drog på sig  fyra straffpoäng. Men eftersom Brauchle var snabbare i båda rundorna segrade han. Harm kom tvåa, och Exell trea, även om tredjeplatsen inte räknades som en placering med sex startande.

Länk till resultatlistan hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden