Fälttävlan
20 november 2020 06:25

Unga landslagstrupperna klara i fälttävlan

EM-satsningLandslagsledaren Viktoria Carlerbäck har gjort sina val - nu presenteras landslaget för young riders, juniorer och ponny inför 2021. För ryttarna på häst lockar ett EM på hemmaplan i augusti nästa år. "Det är något vi verkligen ser fram emot", säger Carlerbäck.

Unga landslagstrupperna klara i fälttävlan
SM-guldmedaljören Alice Andersen är ensam kvar från årets YR-trupp. Foto: Roland Thunholm

EM för young riders och juniorer 2021 rids på Segersjö den 26-29 augusti.
– Det är något vi verkligen ser fram emot. Det är en fantastisk erfarenhet för ryttarna att få rida ett Europamästerskap på hemmaplan, konstaterar ledaren Viktoria Carlerbäck i ett pressmeddelande.

Under 2020 startades en specialsatsning, kallad Segersjögruppen, öppen för 15-19-åriga fälttävlansryttare som inte riktigt tagit klivet in i landslagstrupperna. Tre av dessa ryttare finns nu med i juniorernas spetstrupp för 2021 – Smilla Hjalmarsson, Alice Klarfeldt och Saga Wetterqvist. Juniortruppen har vuxit och innehåller inför nästa år ytterligare tre juniorer i spetstruppen, och tre i utmanartruppen.

Hoppas på medalj

– Gärds fina tävlingar i höstas gjorde mitt jobb mycket enklare. Där fick vi ett helt koppel juniorer färdigkvalade till EM enligt de formella kraven. Det gör att vi i lugn och ro kan jobba med tydliga resultatmål fram till mästerskapet. Vi har redan nu en tävlingsplan som vi hoppas att vi kommer kunna hålla oss till. Så det känns bra, säger Viktoria Carlerbäck.

– Med juniortruppen ser jag det inte som osannolikt att vi kan vara med och slåss om en lagmedalj. Om alla rider på topp, och med tanke på att vi rider på hemmaplan, så kan det gå vägen.

Generationsskifte i young riders-truppen

Fyra av ryttarna som i år ingick i spetstruppen för young riders blir seniorer 2021. Alice Andersen, årets SM-guldmedaljör, blir därmed ensam kvar i spetstruppen men får nytt sällskap av Tuva Rosencrantz.

– Det är lite tunnare just nu på young rider-fronten. Men det finns några fler som knackar på dörren och vi håller alla dörrar öppna. Samtidigt handlar det inte bara om att delta i ett mästerskap. Vi ska åka dit och känna att vi har där att göra, menar Viktoria Carlerbäck.

Unga landslag i fälttävlan 2021

Young rider spetstrupp
Alice Andersen
Tuva Rosencrantz

Young rider utmanartrupp
Engla Westerberg

Juniorer spetstrupp
Julia Andersson
Wynja Eriksdotter Rubin
Smilla Hjalmarsson
Saga Wetterqvist
Ellen Skogström
Alice Klarfelt

Juniorer utmanartrupp
Nora Skeppstedt
Wilma Nyhlén
Julia Lidbeck

Ponny spetstrupp
Sally Wittvången
Signe Kvarnstrand

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden