Hoppning
18 november 2018 11:13

Världscupdebut för Henrik och Castello i dag

StuttgartVärldscupen i Stuttgart går under söndagseftermiddagen. Bland de tre svenska ekipagen finns ett som debuterar tillsammans i världscupssammanhang: Henrik von Eckermann och Castello.

Världscupdebut för Henrik och Castello i dag
Henrik von Eckermann och Castello i Aachen. Foto: CHIO Aachen/Michael Strauch

Catsello 194 gick världscupen i Lyon för några veckor sedan med sin vanliga ryttare Evelina Tovek. Nu är det dags igen, men den här gången hoppar han världscupen med Henrik von Eckermann på ryggen. Senast Henrik och Castello var på banan var i somras och då blev det bland annat seger i Aachen.

Peder Fredricson och Catch Me Not S världscupdebuterade tillsammans i oktober. Det blev en mycket väl godkänd debut med ett nedslag. Nu är det dags igen för valacken, som debuterade 1,60 vid Nations Cup-finalen med dubbelt felfritt, att hoppa en riktig höjdarklass. Det tredje svenska ekipaget i dag har lite mer världscuprutin tillsammans. Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow vann som bekant ett världscupkval  förra säsongen och har den här säsongen hoppat världscupen i Helsingfors med ett nedslag. Duon har värmt upp inför söndagen i Stuttgart med blott ett tidsfel i 1,45 och felfritt i 1,50, vilket bådar gott inför dagens världscupkval.
Läs mer om tider och när SVT sänder i tidigare artikel (länk)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden