Hoppning
21 januari 2018 09:03

Världscupdebut för Stephanie

VärldscupenSöndag betyder som så många gånger förr världscuphoppning. Här finns allt du behöver för att hålla koll på svenskarna, inklusive debutanten Stephanie Holmén.

Världscupdebut för Stephanie
I dag stundar världscupen för Stephanie och Sparven. Arkivbild: Lotta Bergman

UPPDATERAD TEXT: SÅ GICK DET I KLASSEN

Världscupens västeuropeiska liga i hoppning närmar sig slutspurten och i dag väntar omgång 10 av 13 i Leipzig. På startlinjen står Douglas Lindelöw/Zacramento med startnummer sju, Peder Fredricson/H&M Christian K med startnummer 28 och däremellan världscupdebutanten Stephanie Holmén/Flips’ Little Sparrow med startnummer 20.

Stephanie och Sparven (SWB, sto, f 2006, e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB/Astrid Ohlin) har stadigt levererat på topp sedan de blev ett ekipage under försommaren förra året och blev femma i 1,50-kvalet till världscupen i Leipzig. I dag blir det världscuphoppning för duon.
– Sparven är i fin form. Jag hoppas hitta samma ridning som de senaste dagarna och då ska det nog gå bra, säger Stephanie om världscupdebuten som stundar och berättar att det förstås är något speciellt.
– Det känns jättehäftigt. Det är lite extra pirrigt – nu är jag uppe i det största och det är det jag har drömt om hela livet.

Läget just nu i världscupen

Henrik von Eckermann, som tävlade i Dubai igår och inte startar i Leipzig, leder ligan på betryggande 57 poäng. Peder Fredricson ligger på plats 19 på 26 poäng och Douglas Lindelöw på plats 24 på just 24 poäng.

Sändningen på SVT Play. Starttiden är satt till 15.05. SVT Plays sändning inleds klockan 14.55. SVT2 sänder från 14.55 och sändningen fortsätter enligt tablån 17.00 i SVT1.
FEI-tv (betalkanal) sänder här med start 14.50
Ställning just nu i ligan

Start- och resultatlistor

UPPDATERAD TEXT: SÅ GICK DET I KLASSEN

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden