Hoppning
16 oktober 2022 17:36

Seger till Bryan Balsiger i Oslo – Victoria Gulliksen tvåa

VärldscuppremiärBryan Balsiger tog sin andra världscupseger i Oslo vid världscuppremiären på söndagen. Hemmaryttaren Victoria Gulliksen och EM-hästen Papa Roach kammade hem andraplatsen till publikens jubel.

Seger till Bryan Balsiger i Oslo – Victoria Gulliksen tvåa
Bryan Balsiger vann även världscupen i Oslo 2019. Foto: Roland Thunholm

Det var ett starkt startfält med flera av världens bästa ryttare när Oslo bjöd på världscuppremiär på söndagen. Tre svenska ryttare fanns med på startlistan och banbyggare var svensken Peter Lundström. Grundomgången bestod av 14 hinder med 17 språng, och första nollan fixade irländaren Eoin McMahon, beridare hos Ludger Beerbaum, med storgalopperande skimmeln Chakra. Slutligen blev det 11 ekipage till omhoppning av 38 startande – dessvärre inget av dem svenskt.

Segrare i världscuppremiären blev schweizaren Bryan Balsiger och Dubai du Bois Pinchet som gjorde en felfri omhoppning på tiden 41,38 sekunder. Tvåa blev ingen mindre än hemmaryttaren Victoria Gulliksen med EM-hästen Equine America Papa Roach som gick i mål på tiden 43,62 sekunder. Eoin McMahon och Chakra säkrade tredjeplatsen med 46,13 sekunder. Marie Valdar Longem och Echo de Virton tog hem femteplatsen för Norge.

De bägge topplaceringarna är sannolikt bland de bästa norska världscupresultaten någonsin. Geir Gulliksens seger i Europafinalen i Göteborg 2020 slår dock högre i sig.

Petronella Andersson red Cassina Z som dessvärre fick med sig två bommar. Jens Fredricson och Markan Cosmopolit gjorde en riktig kanonrunda, dessvärre med ett nedslag. Detsamma gällde för Henrik von Eckermann och Hollywood V.

Jens Fredricson red in på plats 13 och Henrik von Eckermann på plats 16, vilket ändå gav fyra respektive en poäng på vägen mot världscupfinalen i Omaha, USA, i april. Totalt rids det 14 omgångar, det sista i Göteborg, och nästa helg är det Finlands huvudstad som bjuder in till världscupkval.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden