Hoppning, Ridsport Play
21 april 2021 10:47

Världsmästarekipaget missar OS efter operation

Krossade drömmarOS i Tokyo var det stora målet för det regerande tyska världsmästarekipaget. Nu berättar Simone Blum att DSP Alice inte kommer att hinna återhämta sig i tid efter den operation som stoet precis tvingats genomgå.

Världsmästarekipaget missar OS efter operation
Simone Blum och Alice DSP glänste sig igenom hela VM i Tryon 2018. Foto: Roland Thunholm

Flera OS-drömmar har krossats på kort tid. Vid sidan av tragedin som drabbade Fredrik Jönsson med Cold Play har också Ingrid Klimke fått ge upp drömmen om att rida OS i två grenar. Nu skriver även den regerande tyska världsmästarinnan Simone Blum på Instagram att hennes dröm om att rida OS med sin VM-häst Alice DSP har gått i kras.

Förutom att corona ställde hela 2020 på ända drabbades Alice DSP också av en ryggskada som definitivt satte punkt för säsongen, berättar den Simone Blum på Instagram. Inte heller 2021 har visat sig från sin bästa sida, fortsätter hon, med tävlingsbrist och det stora utbrottet av EHV-1. Något som försvårat förberedelserna för OS ännu mer.

”Drömmen om OS verkade alltmer avlägsen och som om det inte var nog tvingades Alice igår genomgå en operation”, skriver Simone Blum. Ett hematom på benet hade vägrat ge med sig och fick till slut opereras, berättar hon. ”Vi är otroligt glada över att Alice har klarat operationen och sövningen bra, och är lättade över att hon återigen står på fyra ben.”

Nu väntar fyra veckors vila och sedan igångsättning och uppbyggnad igen för det fantastiska hoppstoet. Därmed blir det heller inget OS i Tokyo. ”Vi kommer att ge Alice så mycket tid som hon behöver för att få alla ryttares hjärtan att slå snabbare igen i framtiden”, avslutar en lättad med ledsen Simone Blum. Se hela Instagraminlägget här under.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Simone Blum (@simoneblumofficial)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden