Hoppning
31 december 2021 10:18

”Vi har världens chans att göra den här sporten till något stort”

FramtidsvisionPeder Fredricson har haft ett makalöst år som slutligen gjort honom till världsetta. Nu delar han med sig av sin vision kring hoppsportens framtid i en lång intervju med World of Showjumping.

”Vi har världens chans att göra den här sporten till något stort”
Peder Fredricson vann på onsdagskvällen till Peden Bloodstock FEI Best Athlete. Foto: FEI

Peder Fredricson har haft ett minst sagt magiskt år i sadeln. Han tog OS-guld i lag och individuellt silver i Tokyo, han vann ett EM-brons individuellt och blev slutligen världsetta. Nu har han även chansen att vinna Jerringspriset för tredje gången tillsammans med guldlaget från OS, efter att nyligen ha kammat hem ett historiskt bragdguld. Dessutom tilldelades han i november FEI Best Athlete Award för 2021.

World of Showjumping har gjort en stor intervju i två delar med Peder Fredricson, där han bland annat delar med sig av sina tankar kring hoppsportens framtid.
– Vi har världens chans att göra den här sporten till något stort, säger han till World of Showjumping.

I första delen av intervjun berättar han om det hårda arbetet, hur lyckligt lottad han är, de höga målen och hur pandemin hjälpte honom på traven. I den andra delen reflekterar han över sporten då och nu samt framtidsvisionen i skenet av årets historiska framgångar.
– Min vision är en sport som är enklare att förstå, där vi använder samma tävlingsregler så ofta det går och har en produkt som passar dagens värld för att attrahera fler människor att ta del av sporten, säger Peder Fredricson i intervjun.

Han berättar också varför han är för OS-formatet med tre ryttare utan strykresultat.

Läs del 1 av intervjun här och del två här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden