Hoppning
7 oktober 2021 18:19

Peder Fredricson världsetta

Bäst i världenSå kom då dagen då Peder Fredricson fick titulera sig som världsetta, ett mål han haft under lång tid. Efter ett par otroligt framgångsrika månader på tävlingsbanan fick han ihop tillräckligt med poäng för att ta sig upp till toppen på FEI:s världsrankning.

Peder Fredricson världsetta
Peder Fredricson - världsetta. Foto: Roland Thunholm

Med rejäl marginal har Peder Fredricson nu tagit sig förbi tyske Daniel Deusser, som suttit på tronen under en tid – Peder har samlat ihop 3015 poäng, medan Deusser har 2790.

– Äntligen! Jag kan nästan inte tro att det är sant. Jag har varit nära så många gånger förut. Just nu känns det otroligt skönt. Att bli nummer ett på världsrankningen är ett mål jag satte för några år sedan. Det har känts som att bestiga världens högsta berg och jag har varit nära toppen några gånger, men alltid ramlat ner igen. Därför känns det helt fantastiskt att nu nå hela vägen upp till toppen och sätta flaggan, säger Peder Fredricson till Ridsportförbundet.

Hemma på Grevlundagården väntar nu ett firande för hela teamet.
– Det känns väldigt bra både för mig och för hela mitt team. Att bli etta på rankningen är något man jobbar för under så lång tid, där massor av tävlingar med många olika hästar räknas in under ett helt år. Det kräver inte bara att man har bra hästar utan man måste ha bra hästägare, bra hästskötare, ett helt team som jobbar otroligt hårt för att nå den här framgången. På det sättet är det här så mycket större än att vinna en stor klass under en helg. Jag är väldigt tacksam för allt arbete mitt team har lagt ner som gör att jag står här idag. Det här firar vi tillsammans.

Det är nu nio år sedan Sverige hade en svensk ryttare som världsetta, då genom Rolf-Göran Bengtsson som parkerade sig på platsen under hela tio månader.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Världsetta med knivskarpt fokus (15)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden