Hoppning
12 september 2021 09:31
Ridsportplus

Uppfödaren om H&M All In: ”Vanlig unghäst – tills vi såg honom hoppa”

Allt om All InÄven om uppfödarna Bas och Sabina Huybregts sålde All In redan som 4-åring, har den lilla valacken med de bevingade hovarna gett dem mycket glädje. "Vi visste att han var speciell när vi såg honom löshoppa men inridningen var svår, det tog tid", berättar Bas Huybregts.

Uppfödaren om H&M All In: ”Vanlig unghäst – tills vi såg honom hoppa”
”Peder Fredricson har verkligen lyft All In till en nästan overklig nivå ”, säger uppfödaren Bas Huybregts. Foto: Dirk Caremans

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  All Ins mamma Fortune (NRPS f -02 e Andiamo-Omega) var det sista stoet efter familjen  Huybregts avelssto Bellafleur (KWPN f -83 e Omega-Epigoon).
  – Alla i den släkten var lite mindre i storlek, ingen över 165 centimeter, så vi valde att sätta Fortune i avel i stället för att satsa på henne i sporten. Det var bättre efterfrågan på större hästar då och hon var den sista från vår gamla linje som alltid levererade god kvalitet, säger Bas Huybregts.

  Han och hans fru driver Stal de Krochten i Rijsbergen, ett knappt stenkast från den belgiska gränsen och med Breda som närmaste större stad.

  Fortune
  All Ins mor Fortune med ett av sina många föl. Foto: Haras de Hus

  Har flera helsyskon

  All In var Fortunes första föl, och hos Stal de Krochten fick hon sedan ett antal halvsyskon. Familjen sålde sedan Fortune till det franska stuteriet Haras de Hus och på senare år har det handlats en hel del med embryon från henne. Numera är Fortune såld vidare till en uppfödare i Belgien.
  – Vi har fått en del avkommor från henne men så klart sticker All in ut rejält. Nu äger vi Kashmir’s All Inclusive DK Z, helbror till All In och hingst född 2020, tillsammans med Michael Palm från Sverige, berättar Bas Huybregts.

  Kashman
  Dyrgripen och helbrodern Kashman van de Berghoeve Z. Foto: flandersfoalauction.be
  All-inclusive-1-ar
  Kashmir’s All Inclusive DK Z, helbror till All In och hingst född 2020, går på bete tillsammans med andra 1-åringar. Foto: Privat

  Åringen går just nu på hingstbete tillsammans med andra ynglingar för att växa och bli stark.
  – Han visar på precis samma beteende, lika smart som All In var, lika vaken, konstaterar Huybregts nöjt. Planerna är att Kashmir’s All Inclusive DK Z ska visas som hingst hos avelsförbundet SBS när tiden är mogen.

  Nu är mina barn vuxna och duktiga ryttare, i dag skulle jag inte ha sålt All In.

  Bas Huybregts

  Under sin uppväxt var All In en verkligt snäll unghäst, mild och behaglig, väldigt normal i sin utveckling, på gränsen till lite intetsägande.
  – Han var så otroligt normal i allt under sin uppväxt, faktiskt okomplicerad. Det ändrades när vi skulle börja rida in honom, han blev otroligt rädd och frustrerad, du var tvungen att sitta helt stilla för att inte störa. Det var verkligen svårt, du måste vara helt tyst och om du rörde dig så kunde han galoppera runt i en halvtimme innan han lugnade sig, minns Bas Huybregts.
  – Nu är mina barn vuxna och duktiga ryttare, i dag skulle jag inte ha sålt All In utan behållit honom. Vi såg hans otroliga kvalitet när han löshoppade för oss.
  – Men jag tvivlade verkligen på vem som skulle kunna förvalta och utveckla en så känslig häst på bästa sätt. Jag visste redan då att han måste komma till verkligt duktiga hästmänniskor för att det skulle ha en chans att gå bra, säger Huybregts.

  All In som 6-åring:

  Var orolig och tittig i början

  Valet föll på Jan och Bart van Hove, båda duktiga ryttare och vänner till familjen. De köpte All In som 4-åring och lade mycket tid på att få honom tryggare och lugnare.
  – Jag är verkligen tacksam för att de lade ner så mycket arbete, det gjorde hela skillnaden för hans karriär. Efter två år började All In verkligen fungera på hoppbanan, alltid felfri om än tittig och orolig, minns Bas Huybregts.

  Philippaerts-n-lana13x4885
  All In var fyra i unghäst-VM som 7-åring, riden av Nicola Philippaerts. Foto: Dirk Caremans

  När All In blivit sju år tog Nicola Philippaerts över tyglarna och tillsammans blev de fjärdeplacerade på unghäst-VM i Lanaken. På topp-10 hade All In fint sällskap i form av Bacardi VDL som i dag tävlas av Edwina Alexander-Tops, Gazelle som gick OS i Tokyo med Kent Farrington liksom Clooney och Martin Fuchs. En verkligt god årgång.

  Året efter såldes All In och gick till Peder Fredricson med adress Grevlundagården, Vitaby, Skåne.
  – Jag är så tacksam över att All In tre gånger i sitt liv hamnat precis rätt, hos skickliga ryttare som förstår honom och kan ge honom rätt sorts support, säger Bas Huybregts.
  – Peder Fredricson har verkligen lyft All In till en nästan overklig nivå och är en fantastisk hästmänniska.
  – Vi kommer aldrig att få en sådan häst igen, jag tror att All In är den kanske bästa hästen genom tiderna, säger Bas Huybregts.

  Jag tror att All In är den kanske bästa hästen genom tiderna.

  Bas Huybregts

  Huybregts har besökt All In hemma på Grevlundagården.
  – Vi var där två dagar innan Peder och teamet åkte upp till EM i Göteborg 2017 för vidare succé, det var en otrolig upplevelse, där är så vackert, säger Huybregts.

  Voila-3454
  Svenskägde Voilà DK Z är halvbror till All In och godkänd hingst. Foto: Joanna Prestwish
  Happiness
  Michael Palm och Linda Bergström (bilden) från Jönköpings äger halvbrodern Happiness DK Z (f -11 e Hooch), som tävlas av Angelie von Essen
. Foto: Privat

  Tre av All Ins halvsyskon uppfödda av Stal de Krochten har svensk ägare i form av BXB Competition AB. Det är Michael Palm och Linda Bergström från Jönköpings som har Happiness DK Z (f -12 e Hooch) som tävlas av Angelie von Essen och i den SBS godkände hingsten Voilà DK Z (f -14 e Vagrant) som rids av James Davenport. Halvbrodern High Five DK Z (f -13 e Hooch) köptes 2016 på auktionen på Elmia av Incitamentet AB för 500 000 kronor och har tävlats av Alexander Zetterman.

  Två helsyskon föddes i år

  I år har det fötts fyra föl från stoet Fortune med hjälp av embryotransfer, två av dem är helsyskon till All In.

  Hingstfölet och helbrodern Kashman van de Berghoeve Z såldes på Flanders fölauktion på Sentower Park för 130 000 euro, bara två dagar efter att All In varit med och bärgat lagguldet på OS i Tokyo.

  Svenskägde halvbrodern Voilá DK Z:

  Dyra helbrodern Kashöman van de Berghoeve Z:

  Fakta

  H&M All In

  Uppfödare: Bas och Sabina Huybregts, Stal De Krochten, Rijsbergen, Nederländerna.Registrerad i SBS, valack född 2006 e Kashmir van Schuttershof u Fortune e Andiamo.

  Stolinjen: Från All Ins stolinje kommer många tävlingshästar såsom Dubai du Bois Pinchet, godkända hingstar som Living Legend, Pop Corn, Jarthundo och Vosmaer. Två generationer bak delas stolinjen upp i hopp- eller dressyrhästar och All In har inte alltför avlägsna släktingar som tävlat i Grand Prix dressyr.

  Stammen

  Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 14/2021.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Världsetta med knivskarpt fokus (15)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden