Ridsport Play
9 augusti 2021 22:20

Kolla klippet: Kungligt firande när Peder kom hem till byn

Schysst måndagBefolkningen i lilla Vitaby gick man ur huse och marscherade i samlad tropp backen upp till Grevlundagården för att vara med och fira. Vänner, kollegor, bekanta kom från alla håll med famnen full av presenter. Alla ville de vara med och fira guldhjälten från Tokyo-OS, Peder Fredricson när han kom hem på måndagskvällen.

Kolla klippet: Kungligt firande när Peder kom hem till byn
Omkring 300 personer hade samlats för att fira Peder Fredricson hemma på Grevlunda på måndagskvällen. Foto: Christel Behrmann

Och, efter liten försening, kom han. Med guld- och silvermedaljerna runt halsen. Trött, men lycklig.
– Vilket mottagande. Jag är djupt rörd, sa han.

Till dunkande musik, rök och jubel från de runt 300 personer som samlats, stod han på kullen utanför ridhuset med bästa utsikt över alla nere på ridbanan.

Pappa Ingvar Fredricson höll ett tal, kommunledningen förklarade hur stolt den var, Maria Gretzer gav alla lite närvaro om hur det varit under guldritten i Tokyo, Göran Dahlin tackade å förbundets vägnar, broder Jens Fredricson uttryckte sin beundran, Jana Wannius talade med mycket stolthet i rösten och till sist fick medaljörens fru och kollega Lisen Bratt Fredricson berätta om både hur det är att leva med en riktig ”supernörd” och inte minst om hur teamet tillsammans med SOK fått till snabbheten som Peder fokuserat på sedan OS i Rio – det kan du höra om i klippet ovan.

Och sedan gick Peder själv ner till alla sina beundrare, iklädd kungamantel och medaljer, och det blev selfies så mobiltelefonerna gick varma.

Det blev en festkväll fylld av stolthet och ohöljd lycka hos alla som kom – och hjälten själv bara fortsatte att njuta av alla gratulationer.

I minglet syntes en rad välkända ridsportprofiler, bland andra Sofia Fahrman Zettermann med maken Royne Zetterman och dottern Ronja.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sofia & Royne Zetterman (@magicparkstables)

Liksom Discoverys expertkommentator, landslagsryttaren Linda Heed med dotter Isabell.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Linda Heed (@lindaheed)

Under tisdagen blir det enligt Svenska Ridsportförbundet ett mer officiellt firande av guldhjältarna i Olympia-appen. Där närvarar dock endast Malin Baryard Johnsson och förbundskapten Henrik Ankarcrona. Det stora officiella firandet av hela guldlaget är enligt förbundet planerat att hållas i samband med Sweden International Horse Show i Friends i november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Världsetta med knivskarpt fokus (15)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden