Avelsnyheter
2 juni 2018 07:54

VM-hästen Darcia har blivit mamma

Tillökning Jeanna Högbergs VM-häst Darcia VH har fått sitt första föl. Dressyrryttaren filmade fölningen och här kan du se ett klipp från det magiska ögonblicket då sto och föl hälsar på varandra för första gången.

VM-hästen Darcia har blivit mamma
Jeanna Högberg och Darcia ingick i svenska spetstruppen för några år sedan. Nu har stoet fått sitt första föl. (Arkivbild) Foto: Kim C Lundin

”Till slut kom hon till världen och allt gick så bra,” skriver Jeanna Högberg på Instagram. Det är stoets första föl och hon fölade hemma i hagen på fredagen. Det lilla stofölet är e Van Vivaldi 1286.

Darcia VH (SWB sto f 2004 e Danone-Don Schufro, uppf Birgitta och Torsten Hansson, äg Jeanna Högberg och Torsten Hansson) och Jeanna Högberg ingick i det svenska eliten under några år med start på VM i Frankrike 2014 som en av höjdpunkterna.

Darcia fick sedan en del hälsoproblem och betäcktes alltså förra året.

Se det fantastiska filmklippet från Jeanna Högbergs Instagram när sto och föl hälsar på varandra för första gången nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden