Dressyr
8 november 2015 13:08

Darcia har drabbats av fång

Jeanna Högbergs VM-häst Darcia VH har drabbats av fång. Det berättar Jeanna i sin "då-och-då-blogg".

Darcia har drabbats av fång
Jeanna Högberg och Darcia VH på fjolårets VM i Frankrike. Roland Thunholm

Darcia VH (SWB sto f -04 e Danone-Don Schufro, uppf Birgitta och Torsten Hansson) gjorde sin senaste start i femstjärniga Mechelen, Belgien, mellan jul och nyår 2014.

Stoet ådrog sig en skada i början av året och stod på klinik i Belgien. På sin blogg skriver Jeanna att hon hämtade Darcia på väg hem från unghäst-VM i början av augusti.

”Jag var så glad för att få ta hem min stjärna och tänkte långsamt bygga upp henne mot den nivå hon var på i våras och var väldigt förhoppningsfull. Men nästan direkt efter hemkomst så drabbades Darcia av fång. Jag vet inte om det var pga resan, foderbyten, medicinering eller något annat. Det var bara fruktansvärt sorgligt och tungt, jag tror att jag grät ett helt dygn. Nu är det i alla fall stabilt mycket bättre med Darcia, men fång tar ju tid, lång tid. Nu är det bara att låta tiden gå och hålla tummarna”, skriver Jeanna i sin blogg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden