Fälttävlan
6 november 2018 08:45

William Nilson Fryer opererad akut

RyggbesvärFälttävlansryttaren William Nilson Fryer har opererats akut i ryggen.

William Nilson Fryer opererad akut
William Nilson Fryer är förhoppningsvis tillbaka i sadeln så snart hans rygg har fått den tid den behöver. Arkivbild: Fredrik Jonsving

William Nilson Fryer, trestjärnigt meriterad fälttävlansryttare och en viktig kugge i teamet kring sambon Anna Freskgårds karriär med Box Qutie, har opererats akut, berättar Sörmlands Nyheter.

Efter en tidigare avramling har William haft problem med ryggen. Röntgen har inte visat något, men Anna Freskgård berättar för SN problemen förvärrades efter att det knäckte till i ryggen då William höll i Box Quties skadade ben i hästambulansen efter olyckan på VM i Tryon.

När William, som tävlade unghästar i hoppning så sent som förra helgen, till sist besökte sjukhuset igen visade det sig att två diskar låg alldeles för nära.
”Det ska vara en och en halv millimeter ryggmärgsvätska mellan diskarna, han hade 0,4 så ryggmärgen var ordentligt klämd. Läkarna sa att han kunde ha blivit förlamad om han bara halkat omkull under den här tiden. De kunde inte fatta hur han ens kunnat gå så länge med skadan”, säger Anna Freskgård till SN.

I stället för att rida Jan Jönsson Invitational på Flyinge i fredags blev det akut operation för William, som ska ta det lugnt närmsta månaden. Anna startade däremot som planerat och hennes comeback i rampljuset resulterade i en fjärdeplats med Fly Away (lär mer om det här).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden