Ponny
21 juni 2020 10:07
Ridsportplus

Wilma Hallberg slog till på hemmaplan: ”Längtat efter tävlingsbanan”

NationelltLandslagsryttaren Wilma Hallberg slog till när hennes hemmaklubb Föreningen Trollhättans Sportryttare arrangerade nationella ponnyhoppningar på midsommardagen. Det var 16-åringens första tävling efter coronauppehållet. "Det känns väldigt bra att vara igång igen," säger hon efter sin seger i lördagens Medelsvår A.

Wilma Hallberg slog till på hemmaplan: ”Längtat efter tävlingsbanan”
Wilma Hallberg och Hot Lady Carthago. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var fyra ekipage som gjorde upp i midsommardagens Medelsvår A-klass på Föreningen Trollhättans Sportryttares nationella hoppningar.

Det känns väldigt bra att vara igång och jag har verkligen längtat till att komma ut på tävlingsbanan igen. Wilma Hallberg om första tävlingen efter coronastoppet.

Hemmaryttaren Wilma Hallberg och hennes egna 8-åriga kategori D-ponny, KWPN-stoet Hot Lady Carthago (e My Lord Carthago), visade fin form i sin första tävling efter det långa coronastoppet.

Ekipaget satte en säker dubbelnolla och lyckades hålla undan för klassens andra dubbelnolla, Billdals Ridklubbs Julia Cissig/Woodfield Night Light, med ungefär åtta tiondels sekunder.

– Jag är jättenöjd. ”Lady” hoppade super och känns i toppenform, säger 16-åriga Wilma Hallberg som ingår i landslagets B-trupp i år.

Segerformen visade sig redan på midsommarafton då det blev en förstaplats i en Medelsvår B-hoppning med

”God form”

– Det är första tävlingen på väldigt länge så det känns skönt att alla hästarna är i god form och att konditionsträningen gett resultat, fortsätter Wilma Hallberg som även hade ponnyn Yes to Carrots och sitt nyförvärv, hästen Girl Power med sig.

Med 9-åriga Girl Power, som även hon är e My Lord Carthago, var det debut i 1,20 med noll fel i protokollet.

– Jag har haft ”GP” i några veckor. Hon är väldigt positiv och vill alltid göra rätt. Men det är mycket jobb kvar med henne.

C-ponnyn Yes to Carrots har hittills under meetinget blivit tvåa i två Medelsvår B-hoppningar.

Wilma Hallberg fortsätter tävla i Trollhättan under söndagen. Den närmaste tiden väntar också tävlingar i Strömstad och lite senare i sommar blir en tur till Sundbyholm.
– Det känns väldigt bra att vara igång och jag har verkligen längtat till att komma ut på tävlingsbanan igen.

Vill tävla internationellt

Wilma Hallberg och Hot Lady Carthago är meriterade med bland annat guld på ungponny-SM och har tävlat en hel del internationellt. Detta är något ryttaren hoppas kunna göra även i år.
– Men det beror på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger hon.

Tävlingarna hos Trollhättans Sportryttare fortsätter under söndagen med bland annat en 1,35-hoppning för hästar och en Medelsvår B för ponnyer.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden