Hoppning
14 juli 2013 11:20

Yajamila bäst i klassen

Yajamila, under Niklas Arvidsson, är årets vinnare i Horseware 7-årschampionat som var söndagens första hoppklass i Falsterbo Horse Show.

Yajamila bäst i klassen
Niklas Arvidsson ordnade svensk seger med Yajamila i 7-årschampionatet. Foto: Peter Zachrisson

Nio hästar klarade grundomgångens 1,40-höjder felfritt och fick gå vidare till omhoppning. Med tiden som en faktor för placering blev det lite svårare att hålla nollan i avgörandet.

Marcus Ehning såg ut som en vinnare efter en, jämfört med övriga, kanontid med Singular LS La Silla. Som näst sista ryttare ville Niklas Arvidsson dock se både en svenskfödd häst och sig själv som vinnare. Med 0,21 sekund tillgodo ordnade han också championatsegern med Karoline Goldberg Våågs fina Yajamila (sto f -06 e Lux Z-Daimler, uppf J Goldberg).

– Hon är en utpräglad tävlingsindivid, hinderklok, med bra kapacitet och, inte minst, hjärta och hjärna för det jobb hon ska göra. Jag har haft henne sedan förra året och är givetvis glad och tacksam att ha en så fin häst i stallet, berättade Niklas.

– Jag såg Ehnings runda och förstod att det skulle bli svårt att ta honom men trodde också att det var möjligt. Efter det näst sista hindret var jag helt säker på att chansen fanns och då var det fullt gas. Jag var heller inte särskilt orolig utan ganska övertygad att hon med sin klokhet skulle klara det sista hindret.

Yajamila fanns tidigare hos Douglas Lindelöw, som vann Breeders 2011 och även hade henne på unghäst-VM som 5-åring. Även om det finns bud på hästen, som säkert kan bli större efter dagens seger, tror Niklas att ägaren står kvar vid tidigare beslut att inte sälja Yajamila, som är en famljehäst uppfödd av ägarens mamma.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden