Sverige
6 oktober 2013 07:30

Ridklubbar kan bli förlorare

Svenska Ridsportförbundet ser med oro på hur förslaget till nya regler för LOK-stödet. De nya föreskrifterna kan innebära att en del av ridsportens föreningar förlorar ett för verksamheten välbehövligt stöd.

Riksidrottsförbundet har presenterat ett förslag till LOK-stödsregler som, enligt förslaget, ska träda i kraft till årsskiftet. Reglerna är kortfattade, innehåller i dagsläget inga anvisningar om hur de ska tillämpas och Svenska Ridsportförbundet, som i föreningar och på  ridskolor har en omfattande verksamhet, har med viss oro tagit del av förslaget till nya föreskrifter.

Ridsportförbundet har vid flera tillfällen framfört till Riksidrottsförbundet vikten av att LOK-stödsreglerna och villkoren för bidrag utformas så att reglerna och deras tillämpning avspeglar det primära med statens syfte med LOK-stödet – att föreningar stimuleras att anordna barn- och ungdomsaktiviteter.

Föreningarna i Svenska Ridsportförbundet bedriver en stor och viktig barn- och ungdomsverksamhet och det statliga stödet utgör en väsentlig del för utvecklingen av den verksamheten. Ett minskat LOK-stöd till ridskolor och föreningar kan i förlängningen innebära att färre barn och ungdomar kan ägna sig åt en av Sveriges populäraste idrotter.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden