Sverige
3 november 2014 14:27

Sökes: En ordförande och tre ledamöter

Det blir flera luckor att fylla i Ridsportförbundets styrelse nästa år. Tre ledamöter tackar för sig, förutom ordföranden Anders Mellberg.

Sökes: En ordförande och tre ledamöter
Gunilla Wikman slutar efter åtta år i Ridsportförbundets styrelse.

Nu har valberedningen presenterat läget inför förbundsstämman i maj nästa år. Att ordförande Anders Mellberg inte ställer upp för omval är redan känt, och nu står det klart att även förste vice ordförande Gunilla Wikman avböjer omval, liksom ledamöterna Marie Hallander Larsson och Mattias Gårdlund.
– Jag har suttit i snart åtta år, och det tycker jag är en bra längd. Sedan har jag så många andra uppdrag att jag inte hinner med, säger Gunilla Wikman till Ridsport.

Att arvodet för uppdraget är blygsamt påverkar till en viss del, säger hon.
– Samtidigt är det ett väldigt roligt jobb och sporten består av en mängd fantastiska människor som har ett grymt engagemang.
Gunilla Wikman hoppas att det inte ska bli alltför kännbart att både ordföranden och vice ordföranden lämnar styrelsen samtidigt.
– Det är alltid jobbigt när styrelsen byts ut i ideella organisationer, inte minst för de anställda, men vi har ett jättebra kansli som fungerar väl.

I sektionerna väntar en del förändringar. Tobias Mattsson avgår som ordförande för tävlingssektionen, och Andrea Barth slutar i samma sektion redan 1 januari då hon börjar sin anställning som verksamhetschef för Ridsportförbundets sportavdelning.
Elin Gunnarsson lämnar utbildningssektionen och Malin Björklund och Jennie Hagelin slutar som ledamöter i medlemssektionen.

Ridsportförbundets valberedning har nu börjat ta emot nomineringar, och sista dag för att nominera är 1 mars nästa år.

Läs mer om nomineringar på förbundets hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden