Ponny
1 april 2012 19:30

Julia först till GP-seger

(Uppdaterad) Julia Hallberg blev först till GP-seger genom vinst i kategori B i de huvudklasser som avslutade helgens Baltic Cup på Grevagården.

Julia först till GP-seger
Julia Hallberg och Flying Dragon i kategori B blev dagens första svenska GP-vinnare Roland Thunholm

Sju felfria över grundomgångens enmetershinder blev fem dubbelnollor. Bland dessa var Julia Hallberg och Flying Dragon (val f -02 e Kulltorps Yrrol-Dito, uppf M Söderquist) klart snabbast och vann med över två sekunder.
– Jag har vant mig vid att det gå fort, berättade 11-åriga Julia som är svårslagen mot klockan.

Det blev även svensk seger i kategori C på 1,20-höjder. Bland fem dubbelnollor hade Zabine Svensson  och Sputnik (val f -01 e Jasper-Wuzo xx, uppf A Pettersson) den bästa tiden i winning round.
– Det var vår första start på hinderhöjden. Vi har tidigare mest tävlat galopp och bland annat vunnit SM, avslöjade Zabine.

I kategori D ordnade Kajsa Karlsson dagens tredje svenska ”dubbelseger” som ensam dubbelnolla över 1,30-hinder med Gyllinge Eos (sto f -01 e Dirco Hästak-Hästak Cortus, uppf B Klensmeden).
– Äntligen en nolla på 1,30-höjder och så blir det också en dubbelnolla. Jag är så klart jätteglad och siktar på att åka på Baltic Cup i Drammen också, berättade Kajsa.

När årspremiären av Baltic Cup avslutades med juniorernas Grand Prix på 1,40-höjder blev det också på bästa tänkbara sätt för Sverige. Bland två dubbelnollor nådde Cornelia Rylén och den tyska Finja S (sto f -01 e Farian-Salvano) mål en sekund före Sissela Smith/Schilleres Fairytale.

Fullständiga resultat Baltic Cup

Jörgen Ottosson/Lisbeth Pahnke-Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden