Avelsnyheter
8 oktober 10:08
Ridsportplus

7-årsvinnarens intelligens: ”Har han gjort ett fel rättar han det direkt”

Breeders"När andra hästar behöver göra det några gånger för att förstå, så förstår han direkt", konstaterar catch ridern Nicole Holmén och nyblivna vinnaren av 7-årschampionatet, Castiglion T.

7-årsvinnarens intelligens: ”Har han gjort ett fel rättar han det direkt”
Castiglion T (SWB valack född 2016 e. Corporal VDL u. Corema (61) (SWB) e. Cortez uppf Mikael Andersson äg Crown Horses AB) med Nicole Holmén. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Nicole Holméns bekantskap med Castiglion T (SWB, val f -16 e Corporal VDL – Cortez, uppf Mikael Andersson, äg Crown Horses AB) tog fart i maj. Den stora valacken hade sedan tidigare tävlat upp till 1,20 med Sofia Kroon, men behövde en ny ryttare då Sofia fått barn.
– Jag är bara catch rider på honom, förklarar Nicole.

När ekipaget äntrade ridhuset i Flyinge inför 7-årsfinalen var hinderhöjden på 1,40 inga problem för Castiglions stora, atletiska kropp.
– Jag fick till en så bra runda, framåtlägen hela tiden utan att det var crazy. Rytmen var så fin. Det är en fantastisk häst, konstaterar en sprudlande Nicole efter segern.
– När jag började tävla honom hade han bara gått 1,20, och nu är i här.

7yomhoppsegergesternicoleholmencastiglione4
Foto: Kim C Lundin

Intelligensen utmärker Castiglion T

Det som utmärker Castiglion T är hans intelligens menar Nicole, han är en klok häst som med försiktighet använder sin stora kropp över hindren.
– Har han gjort ett fel rättar han det direkt. När andra hästar behöver göra det några gånger för att förstå, så förstår han direkt. Det har jag sagt sedan jag satt på honom första gången, han är klok.

Samtidigt är det digert och målmedvetet arbeta som ligger bakom framgångarna, för både ryttare och häst.
– Det var en rolig dag det här, den här dagen gör det värt tidiga mornar, all träning – alltså jag tränar jättemycket. Det är mycket träning bakom, både utan häst och med häst. Det är värt att gå upp klockan 5 på morgonen, springa, träna och bada, avslutar Nicole.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders hoppvecka (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden