Avelsnyheter
6 oktober 2023 16:08
Ridsportplus

Tidigare Breedersvinnaren Kanndento KR toppade 7-årskvalet

HoppningSom 5-åring för två år sedan fick han kvällens enda 9:a för hoppförmåga av testryttaren Jeroen Dubbeldam. På fredagen vann Kanndento KR 7-åringarnas andra kval på Breeders. "Han har vuxit upp fantastiskt fint," säger ryttaren Kim Krog om valacken som inte var helt enkel när han var yngre.

Tidigare Breedersvinnaren Kanndento KR toppade 7-årskvalet
Kim Krog och Kanndento KR visade klassen i Flyinge på fredagen. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Kanndento KR (SWB val f 2016 e Kannan-Cardento, uppf Krondala Stuteri AB, äg Charlotte Malmborg och Li Krog) har levererat genom unghäståren. Förutom segern i Breeders som 5-åring var han i Breedersfinal som 6-åring och felfri på hinder i båda Falsterbokvalen samma år.

  Han har ju en otroligt hög lägstanivå, är naturligt snabb.

  Kim Krog.

  När han vann Breeders var det Shane Carey som red honom då nuvarande ryttaren, Kim Krog, från ägarfamiljen, var gravid. Men när Kanndento KR vann fredagens andra semifinal på Breeders för 7-åringar var det Kim Krog som red.

  33-åriga Kim Krog bor i Staffanstorp och berättar att de knepigheter som fanns hos valacken när han reds in nu är borta.
  – Nu är han som vilken valack som helst. Han har vuxit upp fantastiskt fint och är så mogen nu i båda kropp och knopp. Han är till och med trafiksäker nu, det trodde jag aldrig, berättar hon.

  Testryttaren Jeroen Dubbeldam sa för två år sedan att Kanndento KR var ”skarp, kvick och försiktigt”, samt gav honom känslan som ledde till en 9:a efter att ha varit i ett hinder.

  Nio nollor

  I fredagens kval över 1,35-hinder stod ekipaget för en av nio nollor i den 13 ekipage stora klassen. Segermarginalen ner till tvåan Sandra Skytt och Stay Up (SWB sto f 2015 e Common Sense u Push Up (51) e Cornetto, uppf Anki Lindroos, äg Johlin LoS i Gölsebo AB) blev knappt en halv sekund. Carl-Walter Fox red Camaro CB (SWB val f 2016 e Cantolar u Classic CB e Classe VDL, uppf Claesson/Berglund, äg LIMO Stables) till en tredjeplats.

  Sandra Skytt Stay Up (51)
  Sandra Skytt och Stay Up. Foto: Kim C Lundin
  Carl-walter Fox Camaro Cb
  Carl-Walter Fox och Camaro CB. Foto: Kim C Lundin

  Finalen för 7-åringarna går i 1,40-hoppning med bedömning A:1a i morgon, lördag. Totalt får 18 hästar gå finalen, och i år är det 13 7-åringar med från början.

  Självförtroende

  Kim Krog är fylld av självförtroende inför finalen där ekipagen börjar om från noll.
  – Han har ju en otroligt hög lägstanivå, är naturligt snabb och rider jag bara lika bra som Shane så vinner vi nog, säger hon.

  Resultat, fredagens klass
  Regler, Breeders för 7-åringar

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt från Breeders hoppvecka (18)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden