Avelsnyheter
5 oktober 2023 18:20
Ridsportplus

Triss med hästar i 6-åringarnas final för Nicole Holmén

HoppningNu är finalisterna i 6-åringarnas Breeders klara. Nicole Holmén rider tre av dem. "Det är upp till hästägaren hur de vill ha det," säger hoppryttaren som lyckades allra bäst i semifinalerna med en häst hon ridit tre gånger innan Breeders.

Triss med hästar i 6-åringarnas final för Nicole Holmén
Nicole Holmén och Mini Maloney. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

På torsdagen reds 6-åringarnas andra semifinal över en 1,30-bana. 24 av hästarna satte en nolla och när de båda semifinalerna läggs i hop har 19 av 6-åringarna nollat hittills genom Breeders.

Nicole Holmén har suttit på en av dem samt på ytterligare två finalklara hästar som har 4 fel totalt.

Det är fölstoet Mini Maloney (SWB sto f 2016 e Fetcher N u Ramina e Rebel Z, uppf Kajsa Lüning och Marlene Paulsson, äg Alice Lindgårde) som har stått för två felfria rundor.
– Jag red henne första gången på tävling i Helsingborg för två veckor sedan, då gjorde jag tre starter. Sedan tog ägaren hem henne inför Breeders, säger Nicole Holmén som har gjort sig ett namn som catchrider.

Ägaren tävlade själv

Ägaren Alice Lindgårde har tävlat stoet själv tidigare, men nu är hon gravid och har överlåtit tävlandet till Nicole Holmén.
– Hon skickade en film på hästen och jag tyckte den var fin och passade mig bra, Hon är känslig och vill verkligen, fortsätter Nicole Holmén.

Hon gillar livet som catchrider.
– Ja, det är en rolig utmaning. Men det är mycket upp till hästägaren hur de vill ha det. Men andra hästägare har jag längre samarbeten.

Förutom Mini Maloney är hon finalklar med Cikoria SA (SWB sto f 2017 e Comfortuna VDL u Roccula P. (46) e Guido (ex Gudo) uppf/äg Stall Axelsson AB) och Kannatora (23) (SWB sto f 2017 e Kannatol u Qenta (23) e Quite Easy, uppf DaHa Gummarp AB, äg Cecilia Bengtsson).

Torsdagens andra semifinal, en tidshoppning över 1,30-hinder, för 6-åringarna vanns av Evelin Lavén/Bratz dot com TL (SWB sto f 2017 e Bravour u Dot Com TL (SWB) e Carmargue, uppf Tomas Wigren, äg Ann Laven) som stod för en av klassens 24 dubbelnollor. Evelina Lavén blev även tvåa med Zinnie (SWB sto f 2017 e Gisborne VDL (ex Gerko VDL) u Zeven (SWB) e Cortez, uppf familjen Erica Persson, äg Ann Laven). Därmed är Evelin Lavén klar för final med båda hästarna.

Nicole Holmén Kannatora (23)
Nicole Holmén och Kannatora. Foto: Kim C Lundin
Nicole Holmén Cikoria Sa
Camilla Axelssons uppfödning Cikoria SA är en av tre hästar som Nicole Holmén rider i 6-åringarnas final. Foto: Kim C Lundin
Evelin Lavén Bratz Dot Com Tl
Evelin Lavén dubbelsegrade i torsdagens klass, här med vinnarhästen Bratz dot com TL. Foto: Kim C Lundin
Henrik Tapper Shape Of You 1 Kcl
Shape of you – en av två finalklara hästar e Gisborne VDL – och Henrik Tapper är en av helt felfria ekipagen bland 6-åringarna när de båda semifinalerna i Breeders är hoppade. Foto: Kim C Lundin
Erik Nordström Kaffe
Erik Nordström med Kaffe, en av fem finalklara 6-åringar e Kannatol. Foto: Kim C Lundin

Kannatol är mesta fadershingst i finalen med fem avkommor bland de finalklara. Bravour har tre medan Gisborne VDL, Kannan, Diarado, Heartbeat och Mylord Carthago har två avkommor vardera till final.

De 6-åriga hopphästarna har sin Breedersfinal på lördag. Den rids över en 1,30-bana och är öppen för de 25 bästa hästarna efter semifinal 1 och 2, men de hästar med lika antal fel som den på 25:e plats efter de båda semifinalerna får också en finalplats. I finalen börjar ekipagen från noll.

Sammanställning, 6-åringarnas semifinal 1 och 2
Regler
Startlista, 6-åringarnas final

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders hoppvecka (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden