Körning
31 mars 2019 16:30

Härlig säsongsdebut för Emma Gustavsson

InternationelltVilken säsongsdebut hon gör, landslagskusken Emma Gustavsson. Totalt en fjärdeplats i ett stentufft startfält vid de internationella körtävlingarna i Exloo i Holland. Ponnyn ”Anton” gjorde vad han skulle och mer därtill.

Härlig säsongsdebut för Emma Gustavsson
Vilken start de har fått på årets tävlingssäsong . Emma Gustavsson och ”Anton”. Arkivbild: Eva Österlund

Mjukstart på årets tävlingssäsong är inget för Emma Gustavsson. Hon har laddat med några starter i Hjulkul, mycket träning för bland andra Christer Pålsson och så varierad hemmaträning i skogarna utanför Linderöd i Skåne.

Sedan raka spåret ner till Exloo i Holland där enbetsklassen för ponnyerna hade 25 ekipage på startlinjen.

Emma körde in på en åttondeplats i dressyren, poängen var 57,34.

I maraton flöt det på bra även om det blev lite dramatik redan i första maratonhindret. Anton snubblade till och var på väg ner men lyckades få rätt på hovarna igen och komma vidare utan problem.

Tia i maraton

Sedan rullade det på i hinder för hinder och Emma blev tia i maraton. Med två grenar avklarade ryckte hon en placering uppåt och låg inför precisionen på en sjundeplats.

Ett riktigt vasst läge, det var inte långt till konkurrentera i toppskiktet. En boll ner och inom tiden blev till slut ett fjärdeplats totalt. Dubbelt holländskt i topp genom Tamara Pijl och Marissa Schuling, Tysklands Katja Berlage tog bronsplatsen.

Övriga svenska ekipage i ponnyklassen, Linda Wigren och Anna Racking landade på plats nummer 23 och nummer 24.

Laddad Anette Jönsson

I hästklassen var Anette Jönsson laddad och gjorde fina körningar som gav en åttondeplats i dressyr, en femteplats i maraton och en fjärdeplats i precisionskörningen. Sammanlagt blir det en femteplats totalt. Ännu en lyckad säsongsstart för Annette som numera tillhör det svenska landslaget i sportkörning.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden