Hoppning
5 maj 2021 06:25
Ridsportplus

Beerbaum rustar upp anläggningen för EM

Bygger utSom hoppryttare har han mer erfarenhet än de flesta, tyske Ludger Beerbaum, men som tävlingsarrangör är han snarare en nybörjare. Nu rustas anläggningen Riesenbeck upp, och hästarna lovas femstjärnigt boende när det är dags för EM i hoppning i september. Här kan du se bilder från anläggningen.

Beerbaum rustar upp anläggningen för EM
En överblick över anläggningen som nu ska rustas upp och byggas ut för att stå värd för EM i september. Foto: Chris Koch

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Den 1-5 september står Riesenbeck International som värd för EM i hoppning, ett mästerskap som enligt arrangören kommer att bli av – även om det kommer att bli utan publik på läktarna på grund av coronarestriktioner.

    – Byggnadsarbetet är i full gång. Vi är väldigt nöjda och samtidigt fyllda av respekt inför att arrangera det hittills största evenemanget i vår fortfarande unga historia som arrangör, säger Ludger Beerbaum i ett pressmeddelande.

    Riesenbeck3
    Det är mycket som ska rymmas hos en mästerskapsarrangör. Foto: Chris Koch

    Han har hoppat hem elva EM-medaljer, men nu står Ludger Beerbaum för första gången som arrangör till ett internationellt mästerskap. På Riesenbeck kommer man att fokusera på att hästarna ska bo på bästa tänkbara sätt.
    – Vi kan med stolthet säga att de deltagande hästarna kommer att vara uppstallade i femstjärniga stall, konstaterar han.

    Riesenbeck_stables
    De nya stallen, som ska ha plats för 312 hästar, börjar ta form. Foto: Chris Koch

    Arbetet med att modernisera anläggningen och tävlingsbanorna pågår för fullt – bland annat byggs permanenta stall som har plats för 312 hästar i boxar som mäter 3,5 x 3,5 meter, med breda gångar och egna fönster.

    Hur många som får besöka Riesenbeck när EM drar igång i september är ännu osäkert.
    – Vi hoppas kunna välkomna några tusen åskådare till anläggningen, för att skapa en atmosfär värdig ett mästerskap, säger Ludger Beerbaum.

    Riesenbeck2
    Riesenbeck från ovan. Foto: Chris Koch
    Riesenbeck1
    EM-anläggningen Riesenbeck genomgår nu en modernisering. Foto: Chris Koch

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden