Hoppning
7 juni 2022 16:53
Ridsportplus

Rolf-Göran Bengtsson: ”Jag har aldrig blivit rädd”

Ur arkivetVid Falsterbotävlingarna 2005 gjorde Rolf-Göran Bengtsson och Mac Kinley en otäck vurpa vid vattenhindret. Ridsport har pratat med Rolf-Göran om vad han minns från händelsen – och vad som hände efteråt.

Rolf-Göran Bengtsson: ”Jag har aldrig blivit rädd”
Rolf-Göran Bengtsson och Mac Kinley gör en otäck vurpa. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Minns du vurpan, Rolf-Göran Bengtsson?
    – Ja, det gör jag. Hästen tyckte inte om vattenhindret och tittade ner i bottnen när den skulle ta av lite stort. Jag hade bra fart och ville motivera, jag tror att  han missförstod och trampade om och så var vi mitt inne i hindret. Jag flög över halsen och kom ner på min arm på något sätt.

    – Det brast ett blodkärl och innan jag märkt det pumpade det ut mycket blod i själva armen. Fyra-fem dagar efter hade jag mer eller mindre en svart arm mellan handleden och armbågen.
    – Jag har inte skadat mig så allvarligt när jag ramlat av, men en gång rycktes ligament av i axeln så den blev fem centimeter lägre än den andra. En annan gång bröt jag nyckelbenet så att det gick i sex bitar. De fick operera och sätta in sex skruvar och ett bleck.

    – Som tur är, med tanke på min ålder, ramlar jag inte av så ofta. Om det händer är det när jag är oförberedd och hästen skyggar.
    – Jag har aldrig blivit rädd, det går inte att rida då, det vore som att köra bil och hela tiden tänka att du skulle krocka – då ska du inte köra bil.

    Fakta

    Vurpan

    • Vad? Rolf-Göran Bengtsson och Mac Kinley vurpar.
    • När? 2005.
    • Var? Falsterbo Horse Show.

    Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 6/2022.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden