Hoppning
27 april 2015 07:00

Utmärkelse till Tina Lund

I lördags fick danska hoppryttaren Tina Lund ta emot ett pris för att hon är bästa hoppryttaren i sitt nya hemland Förenade Arabemiraten under säsongen 2014-2015.

Utmärkelse till Tina Lund
Tina Lund flyttade till Dubai från Danmark för några år sedan. Nu har hon prisats för sina framgångar där. (Arkivbild: Roland Thunholm)

Tina Lund har hunnit bli 34 år och är en av Danmarks mest framgångsrika ryttare med starter i flera internationella mästerskap och guld på EM för unga ryttare. För några år sedan tog hon det stora steget att flytta till Dubai i Förenade Arabemiraten och fortsätta sin karriär där. 

Förra säsongen blev hon bästa kvinnliga hoppryttaren i sitt nya hemland. Den här säsongen är hon bästa ryttare totalt. Det är första gången en kvinna får utmärkelsen. 
– Det har varit mycket svett och hårt arbete men det var det värt. Nu när jag ser denna flotta pokal och har en nyvunnen titel till känns detta helt fantastiskt, säger Tina Lund i ett pressmeddelande. 
– Detta var det jag drömde om när jag tog det stora steget att flytta till Dubai.

Läs mer om Tina Lund.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden