Ridsport Play, Världen
19 juli 2021 17:57

”Anti-sex-sängar” på OS – sanning eller myt?

OS i TokyoPå sociala medier har inlägg delas om att sängarna på OS är gjorda för att gå sönder om någon använder dem till annat än att sova. Orsaken sägs vara att hindra sex mellan idrottarna i pandemitider.

”Anti-sex-sängar” på OS – sanning eller myt?
Sängarna ska tåla 200 kilo. Skärmdump från IOC Media

På sociala medier har budskapet om att OS-arrangörerna försöker förhindra covidsmitta genom att ha ”anti-sex-sängar” florerat. Expressen hakade på rapporteringen om att sängarna i OS-byn är byggda av kartong för att hindra deltagarna från att ha sex.
Enligt Expressens artikel, som bygger bland annat på en artikel där en före detta längdhoppare uttalar sig, låter det som att OS är rena orgien.

Ridsport hann med att sms:a Patrik Kittel för att fråga om ryttare agerar likadant under OS. Hans svar var ”Inget vad jag vet om… men så är jag ju 45 och lyckligt gift sen tio år”. Inte heller Ridsports tanke om att han och Lyndal Oatley kanske träffats på OS visade sig stämma.

Men innan publicering vill vi kolla att historien om sängarna verkligen stämmer, och det visar sig att New York Times dementerar ryktet. Sängarna var beställda redan innan pandemin. Dessutom är sängarna hållbarare än de ser ut att vara, enligt företaget Airweave som tillverkar dem.

Anledningen till att sängarna är gjorda i kartong är att de då är helt återvinningsbara.

En irländsk gymnast, Rhys McClenaghan, testar sängarna i en video genom att hoppa på en säng som håller för gymnastens övningar. ”Det är fake, fake news att sängarna skulle gå sönder vid plötsliga rörelser”, skriver gymnasten.

IOC media retweetar tacksamt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden